Uşak'ta kar yağışı beklenen günü Uşak Valiliği açıkladı!

Uşak Valiliği’nden vatandaşlara kar yağışı uyarısı yapılan bir açıklama yayınlandı. Uşak’ta kar yağışı beklenen gün açıklandı.
Uşak'ta kar yağışı beklenen günü Uşak Valiliği açıkladı!

Uşak Valiliği hava durumuna karşı Uşaklıları uyaran bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında Türkiye’ye yarından itibaren giriş yapacak olan soğuk ve yağışlı hava sisteminin Uşak’ta etkisini de ilk günden yani yarından itibaren göstereceği bildirildi. Pazar günü Uşak’ta sağanak ve yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların Salı gününe kadar süreceği belirtildi.

Uşak’ta kar yağışına dair de vatandaşlara Uşak Valiliği tarafından bilgi verildi. Buna göre yağışlar Salı günü akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi beklenirken vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Uşak Valiliği Pazar günü etkisini göstermesi beklenen soğuk ve yağışlı hava konusunda vatandaşları uyardı.

UŞAK’TA VATANDAŞLARA VALİLİK UYARISI GELDİ

Uşak Valiliği tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemizin, 07.01.2024 Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi beklenmektedir. Buna bağlı olarak Pazar gününden itibaren bölge genelinde sağanak ve yağmur seklinde başlayacak yağışların Salı gününe kadar devam etmesi; yağışların Salı aksam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar seklinde olması tahmin edilmektedir.

aw113976-01.jpg

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmektedir. Rüzgârların Pazar ve Pazartesi günleri güney ve bat yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) seklinde eseceği tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları uygun olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.