Uşaklıların burnunun dibinde ama kimsenin haberi yok! Bu gizli cenneti sadece yerel halk biliyor

Uşak'ın tarihi, kültüler ve doğal zenginlikleri göz doldururken aynı zamanda Uşak'a yakın olan çok sayıda il ve ilçede de bulunan yerler dikkat çekiyor. İşte Uşaklıların burnunun dibindeki o gizli cennet....
Uşaklıların burnunun dibinde ama kimsenin haberi yok! Bu gizli cenneti sadece yerel halk biliyor

KÜTAHYA (İHA) - Havaların ısınmaya başlaması ile beraber vatandaşlar yeni gezi noktaları araştırmaya başlarken Uşaklılar için komşu şehirlerde bilinmeyen tatil rotaları da ortaya çıktı. Uşak'ın komşusu Kütahya'da bulunan gizli kaplıca ortaya çıktı!

KÜTAHYA'DA Kİ GİZLİ KAPLICA ORTAYA ÇIKTI!

Kütahya'nın Ilıca Kaplıcaları bölgesindeki şelale, turizme kazandırılmayı bekliyor. Kütahya merkeze 26 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca şelalesi, doğal manzarası ile görenleri mest ediyor. Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen suyun oluşturduğu havuz, şelaleye ayrı bir manzara katıyor.

kutahya-1.jpg

Bölgede faaliyet gösteren işletme Müdürü Mehmet Emin Ustaoğlu, "Şelale bize çok yakın. Dediğim gibi, yerel halk şelaleyi biliyor, ziyaret ediyor ama ne ulusal basında ne uluslararası alanda buranın tanıtımını henüz yapamadık.

kutahya-2.jpg

Sizinle birlikte inşallah buranın tanıtımını yapacağız. Buranın ilgililerle görüşülüp Türk turizmine kazandırılmasını istiyoruz çünkü ben daha önce böyle bir nokta görmedim. Termal sulardan oluşan doğal bir şelale. Herhangi bir insan yapısı veya insan müdahalesi yok. Bu açıdan çok değerli. Buranın ülke turizmine kazandırılması gerekiyor.

kutahya-3.jpg

Otelimize çok yakın, biz misafirlerimizle bu bilgiyi paylaşıyoruz. Birebir görmelerini, ziyaret etmelerini sağlıyoruz fakat bu dediğim gibi sadece bizimle olacak bir şey değil. Biz burada varız ama yetkililerimizin, bakanlarımızın bu konuda harekete geçmesi, hızlıca bir sonuca eriştirmemiz gerekiyor diye düşünüyoruz" dedi.

Komşu illere de şelale için ziyaret tavsiyesi gelirken şelalenin doğal ortamı, yeşillikler içinde doğaya akışı piknikçileri de mest etti. Bölgenin halen bakir olması da doğal bir ortamda şehrin kalabalık ve stresinden uzaklaşmak isteyen kişilerin tercih etmelerini sağlıyor.