Uşaklı çocuklar dev proje Çocuk Kent için kolları sıvadı!

Uşak’ta fark yaratan projelerden olan Çocuk Kent’te düzenlenen Ağaç Dikme Etkinliği ile çocuklar yüzlerce ağacı toprakla buluşturdular.
Uşaklı çocuklar dev proje Çocuk Kent için kolları sıvadı!

Uşak Belediyesi tarafından yapılan Çocuk Kent projesi kapsamında alanın ağaçlandırmasına devam ediliyor. Çok geniş bir alanı bulunan Çocuk Kent’te ağaçları çocuklar toprak ile buluşturuyorlar. Bu çerçevede Uşak’ta bulunan 14 okuldan gelen öğrenciler Ağa Dikme Etkinliğine katıldılar.

Çocuklar kendileri için yapılan ve kendi projeleri olan Çocuk Kent’i daha güzel hale getirmek için bizzat katılım gösterdiler. Çocuklar için çok özel bir etkinlik alanı haline getirilen Çocuk Kent’i çocukların sahiplenmesi projeye imza atanları da memnun etti.

Yeşile olan hassasiyeti ve çevreyi korumaya olan duyarlılığı ile şehrin her noktasında yüzlerce ağacı toprakla buluşturan Uşak Belediyesi, yepyeni bir etkinliğe daha imza attı. Kalfa Korusu’nda bulunan 123 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Ağaç Dikme Etkinliği‘ne yüzlerce Uşaklı öğrenci katılım gösterdi.

1.jpg

İlk olarak 25 Mart’ta başlatılan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen ağaç dikim etkinliği, 5 gün sürdü ve bugün sona erdi. Etkinlik sayesinde yaklaşık 2 bin öğrencinin çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak hedeflenirken; aynı zamanda Uşak’ın gözde projesi Çocuk Kent’in yeşillendirilmesi ve konsept bir hale büründürülmesi hedeflendi.

BİNLERCE ÇALI VE AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

Öğrencilerle birlikte yüzlerce ağacın toprakla buluşturulduğu Ağaç Dikme Etkinliği’ne toplam 14 okuldan katılım sağlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, alanda onları karşılayan dev kostümlü animasyon filmi kahramanları ve palyaçoyla eğlencenin tadını çıkarırken, aynı zamanda sürpriz ikramlarla da keyif dolu vakit geçirdi. Ayrıca alanda bulunan macera parkı ve çeşitli oyun alanları gibi farklı donatılardan da faydalanan çocuklar, yeşil bir geleceğe miras bırakırken unutulmaz anlar yaşamış oldu.

2.jpg

Bölgedeki Peyzaj düzenlemesi tamamlandığında; dev proje Çocuk Kent 70 binden fazla çalıyı ve 1500 ağacı içerisinde barındıran yeşil alanlarıyla göz kamaştıracak.

ÇOCUK KENT’İN MİMARLARI ÇOCUKLAR OLACAK

Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Aysima Polat, “Çocuk Kent’i çok beğendim. Ağaçlarımız dünyamız için çok önemli. Dünyamızdaki kirli havayı alır ve bize temiz hava vererek oksijen sağlar. Bizde bugün buraya gelerek dünyamızın kirli havadan arınması için ağaçlar diktik. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İlkokul öğrencisi Ecem Derin özellikle masal kahramanlarını ve oyun alanlarını çok beğendiği Çocuk Kent’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Burayı çok sevdim. Bir sürü ağaç diktik ve bu doğamız için çok önemli. Ben doğamızı ve burayı çok seviyorum.” dedi.

3.jpg

İlkokul öğrencisi Hamza Yılmaz ise dikilen her ağacın ileride kente oksijen sağlayacağını söyleyerek, “Bu eğlenceli etkinlikte olmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte toprağı kazıp fidanları içine yerleştirdik. Ben çok keyif aldım. Ağaç dikmek çok güzel bir şey.” dedi.

Çocuk Kent bir süre önce faaliyete geçerken bir yandan da geniş alanın peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Proje tam anlamı ile sona erdiğinde ise Türkiye’de benzeri pek olmayan bir alan Uşaklı çocuklar için kente kazandırılmış olacak.