Uşak Kütahya Ankara Edirne Antalya Kıyı Ege! Saat verildi çok şiddetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Şubat 2024 tarihli hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Uşak'ta bugün yağış bekleniyor...
Uşak Kütahya Ankara Edirne Antalya Kıyı Ege! Saat verildi çok şiddetli geliyor

Uşak Kütahya Ankara Edirne Antalya Kıyı Ege! Saat verildi çok şiddetli geliyor - Türkiye bu sene son yılların en sıcak kışını yaşarken hava sıcaklıkları bir kere daha yükselişe geçmişti. Şubat ayı olmasına rağmen bazı illerde hava sıcaklıkları bahar aylarını aratmazken doğu bölgesinde ise kar yağışı artışını arttırmıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Şubat 2024 Perşembe gününün beklenen hava durumu tahmin raporu yayımlanırken Uşak dahil pek çok ilde yağışlı havanın beklendiği açıklandı. Yapılan açıklamada listede olan illerde tedbir alınması istenirken denizlerimizde ise fırtına uyarısı yapıldı. İşte o açıklamalar ve uyarı yapılan iller listesi...

8 ŞUBAT 2024 PERŞEMBE METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MGM HAVA DURUMU UYARI RAPORU!

MGM tarafından yayımlanan raporda yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevreleri ile Ankara'nın güney ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

uyari.jpg

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Uşak'ta yağışların gece yarısı itibari ile etkisini arttırması beklenirken Aydın'da yoğun yağış nedeniyle sel uyarısı yapıldı. Şiddetli yağışın beklendiği illerde dere yataklarında ve kenarlarında bulunan kot altı evlerin tedbir amacıyla boşaltılacağı ifade edildi.