Uşak Belediyesi Çocuk Kent Projesi hızla ilerliyor

123 bin metrekarelik dev bir alanı kapsayacak olan Uşak Çocuk Kent Projesinin son durumu ile ilgili Uşak Belediyesi açıklamalarda bulundu.
Uşak Belediyesi Çocuk Kent Projesi hızla ilerliyor

Uşak'ta şehre değer katacak olan dev projeler büyük bir hızla yükselmeye devam ederken bu projelerden biri de Çocuk Kent Projesi olarak öne çıkıyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun temellerini Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'la beraber atmış olduğu dev projede son durum açıklandı.

Uşak Belediyesi yapmış olduğu paylaşım ile Uşak'ın vizyon projeleri arasında yer alan dev projenin hızla yükseldiği ifade edildi. Toplam 123 bin metrekarelik dev bir alanı kapsayacak olan projede Macera Parkı, Zipline, Zipcoaster ve 40'a yakın aktivite alanı, Bilim Merkezi, Sosyal Tesis, Yapay Gölet ve Yeşil Alanlar yer alacak.

UŞAK ÇOCUK KENT PROJESİNDE SON DURUM NE?

Uşak Belediyesi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "Çocuk Kent

Macera Parkı, Zipline, Zipcoaster ve 40'a yakın aktivite alanı

Bilim Merkezi

Sosyal Tesis

Yapay Gölet

Yeşil Alanlar ve birbirinden özel içerikler...

Hızla yükselen proje sadece Uşak'ın değil, bölgenin de cazibe merkezi olacak." denilerek projenin son durumu açıklandı.

usak-projesi.jpg

Projenin temel atma töreninde konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın "Biz belediye olarak özellikle dezavantajlı gruplar ve amatör sporlar konusuna çok daha fazla yatırım yapmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu olan U-17 Altyapı takımımız bu çalışmalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu. Belediyemizin altyapısına Bakanlığımızın Spor Toto üzerinden verdiği destek ile yeni bir tesisin de inşaatı kısa bir süre içerisinde başlıyor. Buradan pek çok başarılı sporcunun şehrimizi ve memleketimizi temsil etmek için yetişeceğine inanıyoruz. Tabii Uşak olarak bizim en büyük arzumuz ve isteğimiz ise Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kuruluşlarımız ile tam bir iş birliği içerisinde buradan çıkacak olan milli sporcularımızın sayısını arttırıp olimpiyatlara bir Uşaklı hemşehrimizi göndermek." diyerek projenin önemine değinmişti.

Proje büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken Uşaklılar da projeyi yakından takip ediyordu. Proje Uşak'ın spor alt yapısı için de büyük önem taşıyordu.