TOKİ 100 bin TL katılım teminatı ile 26 ilde ev satışına başlıyor

Ev sahibi olmak isteyenlerin en sık takip ettiği kurumların başında gelen TOKİ, güzel haberi duyurdu. Aktarılan son habere göre TOKİ 26 ilde 132, 29 ilde de 296 iş yeri vadeli açık artırma ile satılacak. Detaylar haberimizde
TOKİ 100 bin TL katılım teminatı ile 26 ilde ev satışına başlıyor

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi. Aktarılan haberin detaylarına göre 26 ilde konut, 29 ilde iş yeri satışı için detaylar belli oldu. Teminat bedelleri açıklanırken, konutların satışa çıkacağı iller de sıralandı!

Artış gösteren enflasyon beraberinde ev fiyatlarını da arttırdı. Durum bu şekilde olunca vatandaşların da ev alması zorlaştı. Konut sahibi olmak isteyenler de bu noktada TOKİ’nin piyasaya kıyasla sunduğu uygun fiyatlı ve kolay taksit ödemeli evlerini araştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ’nin belirtilen illerde konut ve işyeri sayışı yapacağını ifade etti.

2023/10/17/toki-konut-isyeri-satis-anahtar.jpg

AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK

Aktarılan haberin detaylarına göre 26 ilde 132 konut, 29 ilde de 296 iş yeri açık artırma usulü ile satılacak. Konutların bir kısmının ise 36 ay sonra teslim edileceği ifade edildi. Yüzde 25 peşinat ile verilecek olan konutlarda ödeme kolaylığı da sunulacak. 72 ay vade ile verilecek olan konutlara katılmak için katılım teminatının yatırılması gerekiyor.

Açık artırmanın 8 Şubat 2024 tarihinde başlayacağı belirtildi. Konutları satışa çıkacağı iller sıra şu şekilde sıralandı:

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat

İŞ YERLERİ DE AÇIK ARTIRMAYA ÇIKIYOR

Bunun yanı sıra iş yerleri de açık artırma ile satışa çıkacak. İş yerlerinin teslim süresi ise sırası ile 1, 3, 6 ve 12 ay olarak belirlendi. Yüzde 15’i peşin olmak üzere 60 ay vadeli ödeme ile iş yeri sahibi olmak isteyenler için açık artırma tarihi 7 Şubat olarak duyuruldu.