Sabahki Marmara depremi sonrasında ACİL ALARM verildi! 5, 5.5 ve 6 ŞİDDETİNDE DEPREM

Bu sabah saatlerinde Marmara’da meydana gelen deprem sonrasında deprem uzmanlarının açıklamaları merak konusu oldu. Aktarılan son habere göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından önemli bir açıklama geldi.
Sabahki Marmara depremi sonrasında ACİL ALARM verildi! 5, 5.5 ve 6 ŞİDDETİNDE DEPREM

Sabah Yalova merkez üslü bir deprem kaydedildi. Meydana gelen bu deprem çevre illerden hissedilirken, vatandaşlar bu depremin olası İstanbul depremini etkileyip etkilemeyeceğini merak etmeye başladı.

Mynet’in aktardığı haberin detaylarına göre her geçen gün İstanbul depremi biraz daha yaklaşıyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm hız kazanmışken, bu sabah saatlerinde İstanbul’da meydana gelen deprem vatandaşları tedirgin etti.

NE OLMUŞTU?

AFAD’ın aktardığı haberin detaylarına göre İstanbul’da hissedilen depremin merkez üssü Yalova olarak kayıtlara geçmişti. Saat 09.21’da meydana gelen depremin büyüklüğü 3,5 olarak ölçüldü. Peki, bu deprem İstanbul’da olan büyük depremi tetikler mi? Konuya ilişkin açıklamayı Ercan yaptı.

Mynet’e önemli açıklamalarda bulunan Ercan, bunların deprem değil, depremcik olduğunun altını çizdi. 4’ten daha küçük olan sarsıntılara deprem demediklerini ifade eden uzman isim, “Bizler 4'ten daha küçük olan sarsıntılara deprem değil, depremcik diyoruz. Bu depremcilerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesi söz konusu değil.

Beklenen büyük İstanbul depreminin ayak sesleri de değil. Dolayısıyla Kuzey Marmara'da deprem olmadan önce bunun gibi hatta bundan çok daha büyük 5, 5.5 ve 6 büyüklüğündeki depremleri bizler göreceğiz” açıklamasını yaptı.

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN 2045'İ İŞARET ETTİ

Meydana gelen bu depremin İstanbul depremi ile doğrudan ilgisi olmadığını ifade eden uzman isim, panik yapacak bir durumun olmadığını söyledi. Ancak İstanbul depreminin yaklaştığını ifade eden Ercan, tarih olarak 2045’i işaret etti.

Ahmet Ercan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinin devamında büyük İstanbul depremi öncesinde bu depremden daha büyük 5, 5,5 ve 6 şiddetinde depremlerin görüleceğini ifade etti.