Prof. Dr. Naci Görür 4 ili tek tek saydı! 7 üzerinde deprem olabilir!

Türkiye’nin en ünlü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir deprem açıklaması yaptı. Deprem riski olan 4 ili açıklayan Prof. Dr. Naci Görür son günlerdeki sarsıntılara dikkat çekti.
Prof. Dr. Naci Görür 4 ili tek tek saydı! 7 üzerinde deprem olabilir!

Türkiye’de deprem riski olan bölgelerde meydana gelen bazı hareketlilikler insanları endişelendiriyor. Deprem uzmanlarının görüşlerini merak eden vatandaşlar özellikle Prof. Dr. Naci Görür’ün yapacağı değerlendirmeleri bekliyorlar. Son günlerde depremlerle gündem olan Tunceli – Hakkari hattı için Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaptı.

4 İLİ TEK TEK SAYDI!

Daha önce bu konuda açıklamalar yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, “Daha önce bazı açıklamalar yapmıştım. Hakkari ve Bitlis – Zagros bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Adıyaman – Hakkari arası ile Tunceli ve Bingöl’de deprem dirençli kentler faaliyetleri devam etmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla alakalıdır. Siz depreme hazırsanız, zarar görmeyecekseniz korkmazsınız. Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. Türkiye’de de deprem dirençli kentler istiyoruz.” dedi.

7 ÜZERİNDE DEPREMLER OLABİLİR

Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl için deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Geçtiğimiz haftalarda Gümüşhane’de bazı depremler olmuştu. O depremler yakın bölgelerdeki fay hatlarını tetiklemiş olabilir. Tunceli ve Bingöl’de 7’nin üzerinde depremler olabilir. Kahramanmaraş depremleri öncesinde de aynı uyarılarda bulunmuştuk. Tunceli ve Bingöl arasındaki fayın doygun olduğunu düşünüyoruz. Artık bardak doldu ve her an patlayabilir. Bölgede ve yakın çevredeki depremler de bardağı taşıran don damla etkisi yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

TUNCELİ'YE ÖZEL UYARI!

Tunceli için özel bir uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 büyüklüğünde deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır.” şeklinde konuştu.