Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan KRİTİK DEPREM açıklaması! Bu illerde deprem OLMAYACAK

Deprem, ülkemizin en kritik gerçekleri arasında yerini alıyor. Bu noktada vatandaşlar uzmanların deprem açıklamalarını yakından takip ediyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik deprem açıklaması geldi. Belirtilen bu illerde deprem beklenmiyor!
Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan KRİTİK DEPREM açıklaması! Bu illerde deprem OLMAYACAK

Yaptığı açıklamalarla gündem olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, özellikle 3 büyük şehir için önemli ifadeler kullandı. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul, İzmir ve Ankara’da uzun süre boyunca deprem olmayacağını iddia etti.

Ercan, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında olası İstanbul depremi için önemli ifadelerde bulundu. Yaşamın keyfini çıkar notu ile paylaşımını yapan Ercan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de uzun süre boyunca deprem olmayacağını belirtti. Özellikle İstanbul depremi noktasındaki açıklamaları ile gündem olan Ercan, şunları söyledi:

ERCAN: “İSTANBUL’DA DEPREM OLACAĞINI GÖSTEREN KANIT GÖSTERİN”

“İstanbul'da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım! Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile müteahhitler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar. İnşaat ülkeye katma değer üretmeyen ölü yatırımdır. Yatırım sanayiye kaymalı”

GÖRÜR: "BİZ DEPREMİ DEĞİL, DEPREME KARŞI ÖNLEMİ KONUŞUYORUZ"

Daha önce Deprem Uzmanı Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan arasındaki yazılı atışma gündem olmuştu. Ercan’ın bu tür açıklamaları Görür tarafından “Bilimsel sorumluluktan uzak” olarak değerlendirilmişti. Görür, Ercan’ı, “Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı, sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor.

Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün on binlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ülkemizdeki kentleri deprem dirençli yapalım, insanımız ölmesin söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burada depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin” sözleri ile eleştirmişti.

Ercan, son olarak sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir’de uzun süre boyunca şiddetli deprem olmayacağını belirtti.