Önümüzdeki 24 saat için ALARM VERİLDİ Uşak Kütahya Manisa Denizli son hazırlığınızı yapın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafıından önemli bir açıklama yapıldı. Aktarılan son habere göre önümüzdeki son 24 saat için resmen alarm verildi. Çok sayıda il için etkili yağışların birden bastıracağı açıklandı! Vatandaşlar hazırlıklı olsun!
Önümüzdeki 24 saat için ALARM VERİLDİ Uşak Kütahya Manisa Denizli son hazırlığınızı yapın

Meteoroloji, açıklamayı resmi web sitesi üzerinden son dakika olarak yaptı. Önümüzdeki 24 saat içerisinde İç Anadolu’da Konya ve Ege Bölgesi’nde Çanakkale hariç olmak üzere çok sayıda ilde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Güncel olarak sabah ve akşam saatlerinde hava durumuna ilişkin açıklama yapan Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğinin de altını çizdi.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında yağışların etkili olacağı bölgelere ilişkin şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Çanakkale hariç) Marmara, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın çevre ilçeleri, (Konya hariç) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor”

ekran-goruntusu-2024-03-21-113129-min.png

YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirini alması gerektiğini ifade edildi. Yağışların sahil bölgenin dışındaki tüm bölgelerimizde etkisini gösterebileceği açıklandı. Bunun yanı sıra kuvvetli rüzgar konusunda da açıklama yapıldı. Rüzgarın Güney Ege ve kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli eseceği belirtildi.

RÜZGAR VE HAVA SICAKLIĞINDA SON DURUM

Rüzgar ve hava sıcaklığına ilişkin son açıklamayı da yapan resmi kurum, sıcaklıkların bugün İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de 4-6 derece azalacağı Marmara bölgesinde 2-4 derece artacağı belirtildi. Diğer yerlerde önemli değişiklik beklenmediğinin altı çizildi. Rüzgarın ise saatte 40-60 km/sa sertliğinde esmesinin beklendiği açıklandı.