Naci Görür'den yeni deprem uyarısı! 7 üzerinde deprem beklenen ili açıkladı!

Kahramanmaraş depreminin yıl dönümüne saatler kala deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu. Bölgede deprem olabilecek yeri açıklayan Prof. Dr. Naci Görür deprem uyarısı yaptı.
Naci Görür'den yeni deprem uyarısı! 7 üzerinde deprem beklenen ili açıkladı!

Türkiye’nin yüreğini yakan ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş deprem felaketinin 1. yıl dönümüne sadece saatler kaldı. Deprem uzmanları da bölgede depremin 1. yılında çeşitli etkinliklere katılıp vatandaşları bilgilendiriyorlar. Prof. Dr. Naci Görür de Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte depreme ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM AÇIKLAMASI!

Türkiye’nin bir numaralı gündeminin deprem olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Bugün hükümet veya muhalefet cephesindeki belediye başkan adaylarının tamamı halka deprem dirençli kentler inşa etmeyi vaat ediyorlar. Bu 6 Şubat deprem felaketinin oluşturduğu farkındalıktır. Deprem mekanizması bu coğrafyada 13,6 milyon yıl önce oluştu. O günden beri de depremler oluyor. Dana milyonlarca yıl da devam edecek. Bunun için bu ülkenin bir numaralı gündemi depremdir. Bu depremleri durdurmak elimizde değil. Her depremde de 50 bin, 100 bin canımızı toprağa vermek istemiyoruz. O zaman depreme dirençli kentler yapacağız.” dedi.

ADIYAMAN'DA UYARDI!

Deprem uyarısı da yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Doğu Anadolu Fayı var ve bu fay zamanı geldiğinde mutlaka deprem üretir. Bu bölge sürekli olarak 7 ve üzerindeki depremlerle tahrip olmuştur. Adıyaman deprem yaşayan bir şehir. Bu şehrin insanlarının deprem olacak mı demesi güneş doğacak mı demekle eşdeğerdir. Adıyaman henüz kendi depremini yaşamadı. Burada komşunun depreminin etkileri görüldü. Adıyaman’da da mutlaka deprem gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’ın deprem potansiyeline dair sözlerini sürdüren Prof. Dr. Naci Görür, “6 Şubat’ta deprem Adıyaman’da neden hissedildi? Doğu Anadolu Fayı kırıldığı için Adıyaman da bu depremi yaşadı. Bir deprem olduğunda içindeki enerjinin yüzde 20’si kırılmamış faylara veya komşu faylara transfer olur. Bu da bölgede kırılmamış faylar için bir risk oluşturuyor. Adıyaman’da bundan dolayı deprem beklentimiz var ama zaman açısından bir öngörümüz yok.” şeklinde konuştu.