Naci Görür'den açıklama! Elazığ'da dün gece olan deprem büyük bir depremin habercisi mi?

Elazığ’da dün gece meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Elazığ’daki son deprem ne anlama geliyor, büyük depremin habercisi mi?
Naci Görür'den açıklama! Elazığ'da dün gece olan deprem büyük bir depremin habercisi mi?

AFAD Deprem Dairesi’nin verilerine göre dün gece saat 03:25’te Elazığ’da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Elazığ’ın deprem konusunda riskli bir yer olması üzerine insanlar bu depremin anlamını merak etmeye başladılar. Depremler sonrasında kısa değerlendirmeler yaparak vatandaşları bilgilendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür son Elazığ depremi hakkında da bir açıklama yaptı.

BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM!

Elazığ’da gerçekleşen 4,7 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür bu depremi değerlendirerek büyük bir deprem beklemediğini söyledi. 4,7 büyüklüğündeki deprem ile daha önceki depremleri göz önünde bulundurduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür bölgede büyük bri deprem olabileceğine dair bir kanaatinin bulunmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Sürek-Sivrice/Elazığ’da 4,7 deprem oldu. Deprem Hazar Gölünün güneyinde ve DAF zonu içerisinde. Son 2020 depremi de bu yörede olmuş belirli ölçüde Sivrice-Malatya arasını kırmıştı. Bu ve önceki depremleri düşününce bölgede daha büyük deprem beklemiyorum.” dedi.

Elazığ bölgesinde büyük bir deprem beklenmediğinin Prof. Dr. Naci Görür tarafından dile getirilmesi bölgede vatandaşları rahatlattı. Elazığ hem 2020 yılında meydana gelen depremle yıkıma uğramıştı hem de geçtiğimiz yıl gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenmişti.

Deprem uzmanları tarafından Kahramanmaraş ve civarında büyük bir deprem beklentisi bulunmuyor. Daha güneye doğru gidilince riskli bölgeler olsa da Elazığ civarında yüksek şiddetli bir deprem olmasına dair bilimsel bir veri bulunmuyor.