Naci Görür dikkat diyerek uyardı! Deprem beklenen yeni ili açıkladı!

Türkiye’nin en önemli deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür deprem uyarılarına devam ediyor. Kahramanmaraş depremi öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür şimdi bir başka il için deprem uyarısı yapıyor.
Naci Görür dikkat diyerek uyardı! Deprem beklenen yeni ili açıkladı!

Türkiye deprem felaketi nedeniyle oldukça büyük bedeller ödedi ve ödemeye de devam ediyor. 1 yıl önce Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde yıkıma neden olmuş ve resmi açıklamalara göre 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. 650 bin konutun hasar aldığı deprem felaketinin yaraları halen sarılmaya çalışılıyor. Bu büyük felaketin ardından deprem uzmanlarının deprem uyarıları daha dikkatlice dinlenilmeye başlandı.

MARAŞ DEPREMİ ÖNCESİ UYARDIK!

Kahramanmaraş depreminin öncesinde bölgeye dair uyarılar yapması ile tanınan Prof. Dr. Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu. Katıldığı canlı yayında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem konusunda uyarıların dikkate alınması gerekiyor. Elazığ’da deprem oldu, Kahramanmaraş’a dikkat edelim dedik. Bunu her yerde yazdık, söyledik. Daha büyük deprem felaketini yaşamamıştık. Beni sosyal medyadan takip eden insanların hepsi bunu biliyor. Bugün Adıyaman’dan Hatay’a kadar kimse bu deprem uyarısını biz duymadık diyemez. Vatandaşı da uyardık yetkiliyi de uyardık. Ne halk bu uyarımızı umursadı ne de yönetimler umursadı.” dedi.

RİSKLİ İLİ AÇIKLADI

Yeni bir deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Bundan sonrası için de deprem uyarıları yapıyoruz. Bakın bir yerde büyük bir deprem olduğu zaman ortaya çıkan enerjisinin yüzde 20’si kırılmamış faylara transfer edilir. Bu transfer edilen enerji de birikimle yeni depremleri tetikler. Vatandaşımız anlayabilsin diye en basit haliyle anlatıyorum. Geçmişte Elazığ depremi sonrasında nasıl ki Kahramanmaraş’a dikkat edelim demişsek bugün de Kahramanmaraş depreminden sonra Tunceli’ye dikkat edelim diyorum. Kahramanmaraş’ta daha cesetlerimiz soğumadan şimdi bağıra bağıra söylüyorum. Tunceli’de stres birikiyor ve açığa çıkacak.” ifadelerini kullandı.

DEPREM SİYASET ÜSTÜDÜR

Deprem konusuna tüm vatandaşların hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem milli meselemizdir ve siyaset üstüdür. Bunu böyle görelim. Deprem olduğunda enkaz altında AK Partili de kalıyor, CHP’li de kalıyor. Vatandaşımız siyasetçilerden deprem güvenli kentler talep etsinler. Kim göreve gelir, kim yapar o bizim işimiz değil.” şeklinde konuştu.