Meteoroloji'den sağanak, kar, sel, çığ uyarıları! Bir ilde okullar tatil edildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Mart 2024 Çarşamba tarihli hava durumu raporunu yayınlayarak ardı ardına uyarılarda bulundu. Meteoroloji hangi illeri uyardı?
Meteoroloji'den sağanak, kar, sel, çığ uyarıları! Bir ilde okullar tatil edildi!

Türkiye’de kış bitti derken yeni bir soğuk hava akımının daha etkisini göstermesi üzerine gözler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da bir son dakika açıklaması yapılarak 20 Mart için hava durumu raporu yayınlandı. Bu hava durumu raporunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü farklı illere çeşitli uyarılarda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENEN YERLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminine göre yurdun büyük bir bölümü parçalı ve çok bulutlu olacak. Bunun yanında yağış beklenen bölgeler de açıklandı. Hava durumu raporuna göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu (Adıyaman dışında) ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı bildirilirken kar yağışı beklenen yerler de bulunuyor. Meteoroloji tahminlerine göre Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ile kar yağışları görülecek. Kar yağışlarının Van ve Hakkari’de bugünden itibaren görülmeye başlandığı bildirildi. Bu çerçevede Hakkari’de 20 Mart tarihinde okullar kar yağışından dolayı 1 gün tatil edildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Hava sıcaklıkları hakkında da Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilgilendirme yaptı. Hava sıcaklıkları Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’da 4 ile 6 derece azalacak. Marmara’nın güney kısımlarında ise hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artacağı bildirildi. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda kayda değer değişiklikler olması beklenmiyor.

SEL UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sel uyarısı da yapıldı. Buna göre yağışlar Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Hatay, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinde oldukça kuvvetli olacak. Bu illerde ve bölgelerde sel, ani su baskını gibi doğal felaketlerin yaşanma ihtimali olduğu belirtilerek vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmaları istendi.

ÇIĞ TEHLİKESİ VAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarında çığ tehlikesine de yer verildi. Buna göre Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilerek dikkatli olunması istendi.