Meteoroloji ve AFAD uyarı üzerine uyarı yaptı! Saat verildi son yılların en şiddetlisi kapıda aman dikkat

Türkiye peş peşe sel ve heyelan felaketleri yaşamaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni afet uyarısı yaptı. Bugün sel uyarısı yapılan iller hangileri, hangi illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor?
Meteoroloji ve AFAD uyarı üzerine uyarı yaptı! Saat verildi son yılların en şiddetlisi kapıda aman dikkat

Meteoroloji ve AFAD uyarı üzerine uyarı yaptı! Saat verildi son yılların en şiddetlisi kapıda aman dikkat - Doğal afetlerin sayısı her geçen gün artarken Türkiye son dönemde şiddetli sağanak yağış, sel ve fırtına ile mücadele etmeye başlamıştı.

Küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan Türkiye son yılların en sıcak yazını geride bıraktığı günlerin ardından kışa giriş yapmış, doğu illerinde son derece sert bir kış yaşanırken batıda ise mevsim normallerinin üzerinde sıcak bir kış yaşanmış, pek çok ilde beklenen kar yağışı yaşanmamıştı. Daha önce görülmeyen şiddetli fırtınalar ve ani şiddetli yağışlar nedeniyle can kayıpları yaşanmıştı.

16 ŞUBAT 2024 CUMA HAVA DURUMU RAPORU! BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Artvin, Erzurum ve Iğdır çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu’nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

yagis-uyarisi.jpg

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 11 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

İzmir: Parçalı bulutlu 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile öğle saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 14

Yarın için ise Antalya, Burdur, Hatay, Adana, Mersin için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken Hakkari için ise yoğun kar yağışı uyarısı geldi.