MASKİ Manisa Ortaköy'de sondaj çalışmalarını tamamladı

Manisa il genelinde çalışmalarını hızlandıran MASKİ Ortaköy'de gerçekleştirmiş olduğu sondaj çalışmalarını tamamladı.
MASKİ Manisa Ortaköy'de sondaj çalışmalarını tamamladı

Manisa'da MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Salihli'ye bağlı Ortaköy Mahallesi'nde başlanan sondaj çalışmaları tamamlandı. Geride kalan yaz döneminde iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık tehlikesine karşı yeni tedbirler alınmaya devam ederken bu kapsamda MASKİ tarafından sondaj çalışmalarına hız verilmişti.

MANİSA'DA SONDAJ ÇALIŞMLARI SÜRÜYOR!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Salihli’ye bağlı Ortaköy Mahallesine yeni bir içme suyu kaynağı kazandırmak amacıyla başladığı sondaj çalışmalarını tamamladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeniyle yeraltı su kaynaklarının hızla azalmasına rağmen il genelinde vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

sondaj-2.jpg

İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında Manisa'nın Salihli ilçe sınırları içerisinde yer alan Ortaköy Mahallesi'ne içme suyu bulmak amacıyla sondaj çalışması başlatıldı. Ortaköy Mahallesi'ne yeni bir içme suyu kaynağı temin etmek ve verimli su kaynağı bulmak için başlatılan sondaj çalışması tamamlandı.

Tamamlanan sondaj çalışmasının ardından yeterli su miktarına ulaşılır ulaşılmaz deneme pompası kurularak sudan numune alınacak. Numunenin üzerinden elde edilen sonuçlara göre ise yeni hat bağlantıları yapılarak su mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak.