MASKİ Manisa Büyükbelen Mahallesinde Dere Temizliği yaptı

Son dönemde aşırı yağışların yaşandığı illerin başında yer alan Manisa'da MASKİ ekipleri yaşanan olumsuzlukları önlemek adına çalışmalarına başladı.
MASKİ Manisa Büyükbelen Mahallesinde Dere Temizliği yaptı

Küresel iklim değişikliği tüm dünyada her geçen gün etkisini arttırmaya devam ederken Manisa lokal ve sağanak yağışlardan en çok etkilenen illerin başında yer almıştı. Yaşanan yağışlar nedeniyle son dönemde artan sel ve su baskınları artarken MASKİ ekipleri yaşanan olumsuzlukları engellemek adına yeni projelere start verdi.

Ani ve aşırı yağış tehdidine karşı teyakkuzda olan, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen mahallesindeki derede temizlik çalışması gerçekleştirdi. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesine içme suyu ulaştıran arıtma tesisinde oluşabilecek arıza sonucu su kesintisi meydana gelmemesi amacıyla donanımsal kontrol çalışması yaparak, kimyasal ölçümlerini gerçekleştirdi.

MASKİ'DEN SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI YENİ ÖNLEM!

MASKİ Genel Müdürlüğü küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak son günlerde ilimizde etkisini gösteren sağanak yağış tehdidine karşı önlem almak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda il genelinde dere temizliklerine ağırlık veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen mahallesindeki derede temizlik çalışması gerçekleştirdi.

maski-2.jpg

Ekipler, çeşitli nedenlerle derede biriken zararlı maddeleri topladı, derenin düzenli akışını sağladı. Çevre sakinleri de çalışmalardan dolayı MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Süleymanlı’nın içme suyu arıtma tesisi kontrol edildi İçme suyunu kaynağından alıp, arıttıktan sonra şehir şebekesine verildiği son noktaya kadar kontrol altında tutan MASKİ Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek kesintilere mahal vermemek için yoğun mesai yapıyor.

maski-3.jpg

MASKİ ekipleri, rutin kontroller gerçekleştirdiği arıtma tesislerinde yaşanabilecek su sorunlarına izin vermiyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Akhisar ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesinde bulunan içme suyu arıtma tesisinde genel bakım çalışması yaptı.

Ekipler tesiste arıza ya da sorun oluşmaması adına donatımsal kontrolleri gerçekleştirirken tesiste gerekli kimyasal ölçümleri de yaptılar.