Manisa'ya fırtına uyarısı yapıldı!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi bir açıklama yaparak Manisa için fırtına uyarısı yaptı.
Manisa'ya fırtına uyarısı yapıldı!

Türkiye’de olumsuz hava koşulları etkili olmaya devam ediyor. Yeni bir soğuk hava sisteminin etkisi altında kalan yurtta çeşitli bölgelerde hava olayları vatandaşları zor durumda bırakıyor. Olası hava olaylarına karşı ise yetkili birimler tarafından uyarılar yapılıyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Manisa’ya uyarı verildi. Manisa’da etkili olan olumsuz hava koşullarının yarın öğleden sonraya kadar süreceği açıklanırken vatandaşların çeşitli konularda tedbirli olmaları istendi. Özellikle fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmesi konusunda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Manisa için pazartesi günü fırtına uyarısında bulunarak, vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

UYARI AÇIKLAMASI YAPILDI!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre Manisa il genelinde halen güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmeye devam eden rüzgarın Manisa’nın merkez ve çevresi ile batı ilçelerinde (Saruhanlı, Turgutlu, Akhisar, Soma, Kırkağaç) yarın öğleden sonraya kadar aynı yönlerden ve aynı şiddette esmeye devam edeceği tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.