Manisa'da aşırı yağış sele neden oldu köprü yıkıldı

Manisa'da dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu, köprü yıkıldı dere yataklarında heyelan meydana geldi.
Manisa'da aşırı yağış sele neden oldu köprü yıkıldı

Türkiye Pazartesi günü itibari ile yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken Manisa'da dün akşamdan beri etkili olan sağanak yağşı sele neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle derelerin debisinde büyük artış yaşanırken Sarma Çayı üzerinde karayolu köprüsü yıkıldı.

Şehir merkezinden geçmekte olan Çaybaşı deresinin ise istinat duvarında kısmi heyelan meydana geldi. Çayın debisinin son derece yüksek olması nedeniyle ekipler çalışmalara başlayamazken yıkılan köprünün tadilatı için çayın debisinin düşmesinin bekleneceği ifade edildi.

MANİSA'DA SAĞANAK YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU!

Manisa’da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağış derelerin debisinin artmasına neden olurken, Şehzadeler ilçesindeki Sarma Çayı üzerinde bulunan karayolu köprüsü yıkılırken, şehir merkezinden geçen Çaybaşı deresinin istinat duvarlarının bir kısmı heyelanla yıkıldı.

manisa-1.jpg

Manisa’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ildeki derelerin debilerinin artmasına neden oldu. Şehzadeler ilçesindeki kırsal mahalleleri birbirine bağlayan Sarma Çayı köprüsü saat 10.00 sıralarında heyelan sonucu çökerken bölgede jandarma, AFAD ve MASKİ ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak, yolu trafiğe kapattı. Sarma Çayının debisinin hala yüksek olması nedeniyle herhangi bir çalışma başlatılamazken jandarma ekipleri yolu araç trafiğini kapatarak sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi.

manisa-3.jpg

Çaybaşı deresinin istinat duvarı çöktü Manisa’nın Spil Dağından aldığı kaynak suyunu Gediz Nehri’ne taşıyan Çaybaşı Deresinin de debisinin artması nedeniyle Osmanlı döneminde yapılan dere ıslah çalışmalarına ilaveten sonradan yapılan istinat duvarlarının bir kısmı heyelan sonucu göçtü.

Yaşanan göçük nedeniyle yolun alt bölümünde büyük bir boşluk oluşurken belediye ekipleri tedbir amaçlı olarak heyelan yaşanan bölümde yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Yaşanan olumsuzlukların günlük hayatı olumsuz etkilememesi adına ek tedbirler de alındı.