Manisa Salihli'de taşkınlara karşı önlemler arttırıldı

Son dönemde yaşanan sel ve taşkınlara karşı MASKİ çalışmalarını hızlandırırken Salihli'de taşkınlara karşı yeni tedbirler açıklandı.
Manisa Salihli'de taşkınlara karşı önlemler arttırıldı

Tüm dünya iklim değişikliği nedeniyle yaşanan çevre felaketleri ile sarsılmaya devam ederken Türkiye ne yazık ki yaşanan bu olumsuzluklardan en çok etkilenen ülkelerin başında yer almıştı. Yaşanan doğal afetlere karşı belediyeler ve ekipler çalışmalarına devam ederken Salihli'de de çalışmalar hızlandırıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü oluşabilecek yağışlarda yaşanabilecek muhtemel su taşkınlarına karşı önlem almak amacıyla Salihli ilçesine bağlı Eskicami, Sağlık ve Aksoy mahallelerinde özellikle trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde bulunan yağmursuyu ızgaralarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

MASKİ ÇEVRE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde ani ve yoğun yağışlardan kaynaklı yaşanabilecek su taşkınlarına karşı yağmursuyu ızgara temizliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Salihli ilçesine bağlı Eskicami, Sağlık ve Aksoy mahallelerinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

salihli-2.jpg

Ekipler özellikle trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde bulunan yağmursuyu ızgaralarının iç kısımlarındaki katı atıklar ve çöpleri temizleyerek taşkınlara karşı önlem aldı. Temizlik çalışmalarının ara vermeden sürdüğünü belirten idare, yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşların çöp atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Vatandaşlar yürütülen çalışmaların ardından azalan sel ve su baskınları nedeniyle MASKİ ekiplerine teşekkürlerini sunarken ekiplerde çalışmaların tüm hızı ile devam edeceğini duyurdu.