Malatya'da deprem! AFAD açıkladı, İçişleri Bakanı duyurdu!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Malatya'da bir deprem olduğunu duyurdu. 3 Nisan 2024 tarihli Malatya depreminin büyüklüğü kaç olarak açıklandı?
Malatya'da deprem! AFAD açıkladı, İçişleri Bakanı duyurdu!

AFAD deprem Dairesi bir son dakika açıklaması ile yeni bir deprem duyurusu yaptı. Türkiye deprem gerçeğinden bir an olsun kopamıyor. Son sarsıntının adresi ise geçtiğimiz yıl deprem felaketi ile sarsılan iller arasında bulunan Malatya oldu. Malatya'da bir deprem meydana gelirken bu depreme dair son durum AFAD Deprem Dairesi tarafından ilan edildi.

MALATYA SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olarak ilan edildi. Depremin saat 10:48'de olduğu belirtilirken büyüklüğü ise 4,5 olarak bildirildi. Yine AFAD verilerine göre deprem 13,9 km derinlikte gerçekleşti. Ayrıca deprem sonrası durum için AFAD'ın bölgede büyük bir dikkatle çalışmalarını sürdürdüğü duyuruldu.

Ayrıca Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

deprem.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya depremi ile alakalı olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir açıklama yaparak, "Malatya Doğanşehir’de 4,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

DEPREM NE ANLAMA GELİYOR?

Malatya'da gerçekleşen deprem ile beraber herhangi bir olumsuzluk olmaması sevindirirken bu depremin anlamı bölge insanı tarafından merak ediliyor. Bu deprem ile alakalı olarak deprem uzmanlarının değerlendirmeleri henüz gelmedi. Ancak bölgede büyük ve yıkıcı bir deprem kısa sürede beklenmiyor. Yine de Malatya ve çevresinde riskli alanlar olduğu biliniyor. Buna dair güm içerisinde deprem uzmanlarında yeni değerlendirmeler gelmesi bekleniyor. Özellikle Prof. Dr. Naci Görür'ün kısa bir süre içerisinde sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları bilgilendirmesine kesin gözüyle bakılıyor.