Lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji uzmanı tarih verdi!

2024 yılını yağışsız bir hava ile karşılayan Türkiye’de bu kış kar yağışlarının ne zaman olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışlarının ne zaman başlayacağını açıkladı.
Lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji uzmanı tarih verdi!

Türkiye’de olağanın dışında hava olayları meydana geliyor. Yaz aylarında tarihin en sıcak mevsimlerinden birisini yaşayan Türkiye’de adeta kış mevsimi daha başlamadı. Ocak ayının gelmesine rağmen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması, kar yağışlarının henüz tam olarak başlamaması gözleri meteoroloji uzmanlarına çeviriyor. Kış mevsimi bahar mevsimi olarak geçerken meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre bu durum çok da uzun sürmeyecek.

KAR YAĞIŞLARI BAŞLIYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre Türkiye’de kış mevsimi asıl bu hafta başlayacak. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde Doğu Anadolu’da kar yağışları etkili olacak. Diğer bölgeler için ise bu hafta kar yağışı beklentisi bulunmuyor. Ancak bu konuda beklenen açıklama meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi.

İSTANBUL İÇİN İLK TARİH VERİLDİ!

İstanbul için kar yağışının tarihini açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, “10-11 Ocak tarihlerinde eğer herhangi bir değişiklik olmaz ise İstanbul’da kar yağışı görebileceğimizi düşünüyorum. Bugün için bu tahminin gerçekleşme ihtimali yüzde 60 diyebilirim. İlerleyen günlerde bu tahminim hakkında yeni bir değerlendirme yapacağım ve kar yağışı ihtimalini daha yüksek bir oranda dile getirebileceğiz.” dedi.

KAR YAĞIŞLARI OCAK AYININ ORTASINDA

Türkiye’de kar yağışlarına dair ilerleyen günlerde önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem de meteoroloji uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelere göre Ocak ayının 10’undan sonra tüm Türkiye’de kar yağışı beklentisi bulunuyor. Ocak ayının sonuna kadar Türkiye çeşitli soğuk hava akımlarının etkisi altına girecek ve bu hava akımları kar yağışlarına neden olacak. Sıcaklıkların düşeceğine vurgu yapılırken kar yağışlarına dair bilgilendirmelerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.