Kütahya’da yılkı atları sürü halinde görüntülendi

Nadir olarak görülebilen yılkı atlarının Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde sürü halinde olduğu görüntülendi. Doğaseverler tarafından yürüyüş yapılırken görülen yılkı atları kayıt altına alındı.
Kütahya’da yılkı atları sürü halinde görüntülendi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı olan Yaylacık ormanında yılkı atlarının sürü halinde gezdiği görüldü. Yürüyüş yapan vatandaşlar bu harika manzarayı kayıt altına aldı.

Orman içinde yürüyüş yapan vatandaşlar bir anda fark ettikleri yılkı atlarını cep telefonlarına kaydetti. Doğaseverler, ilk defa bu şekilde sürü halinde yılkı atlarını gördüklerini belirtti.

NADİR OLARAK GÖRÜLÜYORLAR

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Yaylacık ormanında nadir olarak görünen yılkı atları, doğaseverler tarafından yürüyüş yaptıkları sırada görüntülendi.

"BİZLER İÇİN BÜYÜK ŞANS İDİ"

Yaylacık ormanı içerisinde gezi yapan vatandaşlar sürü halinde dolaşan atları tayları ile birlikte görüntüledi. Bir anda fark edilen sürü halindeki atlar saniye saniye cep telefonu kamerası ile görüntülendi. O anları cep telefonuna kaydeden vatandaşlar, "İlk kez bu kadar yakından sürü halinde yılkı atlarını görmek bizler için büyük şans idi" dedi.

Yılkı atları, doğada serbest bir şekilde gezinen ve evcilleştirilmeyen atlar olarak tanımlanıyor. Doğaya ayrı bir güzellik katan bu atlar zaman zaman ilçe yakınlarına kadar gelebiliyor. Bölgede görülen atlar doğaseverler tarafından kayıt altına alındı. İşte o görüntülerden bazıları:

aw145630-05.jpg

aw145630-03.jpg

aw145630-01.jpg

İlginizi çekebilecek diğer çevre haberlerinden bazıları:

Çevredeki vatandaşların söylediklerine göre yılkı atları bazı zamanlarda ilçenin yakınlarına kadar gelebiliyor.