Kütahya'da yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı

Son dönemde etkili olan kar yağışı sonrası yaban hayvanları için ekipler tarafından yemleme çalışması yapıldı. Doğaya hayvanlar için yem bırakıldı...
Kütahya'da yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı

Ağır kış koşulları nedeniyle yem bulmakta zorlanan hayvanlar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya DKMP Şefliği ekipleri tarafından yemleme çalışması yapıldı.

Ekipler yüksek rakımlarda etkili olan kar yağışı sonrasında açlık tehlikesi yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE AÇ KALAN HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya DKMP Şefliği ekipleri tarafından kış şartlarından olumsuz etkilenen yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldığı bildirildi.

yem-1.jpg

Kütahya DKMP Şefliği ekiplerince, Kütahya il sınırları içerisinde özellikle yüksek rakımlardaki yoğun kar yağışı nedeniyle kış şartlarından olumsuz etkilenen doğada açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan yaban hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunmak için yemleme çalışması gerçekleştirildi.

yem-2.jpg

Yetkililer, kızıl geyik, yaban domuzu, vaşak, kurt, tavşan ve tilki gibi türler için yüksek tepelere belirli aralıklarla yem bırakıldığı ifade ettiler.

yem-3.jpg

Yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde hayvanların aç kalma riskiyle karşı karşıya kaldıkları belirtilirken Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü Kütahya DKMP Şefliği ekiplerinin yemleme çalışmalarının süreceği ifade edildi. Ekipler bölgede yaşayan hayvanlar için düzenli olarak doğaya yem bırakacaklar.