Kütahya'da küle dönen ormanlık alan ağaçlandırılıyor

Kütahya’da yangın nedeniyle küle dönen alanlar Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ağaçlandırılıyor. Vatandaşların da destek verdikleri çalışmalar sonrasında yanan ormanlar yeniden can bulacak.
Kütahya'da küle dönen ormanlık alan ağaçlandırılıyor

Kütahya’da orman yangınları neticesinde Tavşanlı ilçesinde Gevrekler ve Kışlademirli köylerinde bazı ormanlık alanlar küle dönmüştü. Canlı anlamında herhangi bir işaret kalmayan alanların yeniden ağaçlandırılması ve orman niteliğine kavuşabilmesi için bir çalışma yapılıyor.

Yapılan çalışmada küle dönen alanlarda ağaç dikimleri gerçekleştirilecek. Bu ağaç dikimleri ile beraber bölge kaybettiği orman niteliğine yeniden kavuşacak. Buna dair teknik çalışmalar yapılırken bölgede vatandaşların çalışmalara destek vermesi ile süreç çok daha da hızlanıyor.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Serdar Aksu ve şeflerin de iştirak ettiği ağaç dikim sahasında çevre köylerden vatandaşların da desteği ile yanan araziler yeniden yeşile bürünecek, Yanan ormanlık alanlarından Aydınlar Köyü Muhtarı Şevki Güre, yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür etti.

Orman Bölge Müdürü Dingil, yangın sonrasında hızla harekete geçilerek 140 hektarlık alanda toprak işleme ve arazi hazırlığı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Özellikle Aydınlar ve Gevrekler Köylerine gelir getirilmesi amacıyla farklı türlerde toplamda 130 bin fidanın dikileceğini açıkladı. Bu fidanlar arasında fıstıkçamı, badem, incir, ceviz, meşe, akasya ve kara servi gibi birçok tür yer alacak.

TEKRAR HAYATA DÖNECEK!

Dingil, Türkiye genelinde de büyük bir çalışma yapıldığına belirtti. Müdür Erdal Dingil, “Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin orman varlıklarını koruyan ve geliştiren bir kurum olarak, yangınla mücadelede olduğu gibi yangın sonrası ağaçlandırma çalışmalarında da büyük önem taşımaktadır. Anayasamızın 169. maddesi gereği, yangınla zarar gören alanların bir yıl içinde yeniden ağaçlandırılması gibi önemli bir görevi üstlenmektedir. 21 bin personeliyle Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin doğal varlıklarının korunması ve yeniden oluşturulması için büyük bir mücadele vermektedir. Doğa her zaman insanlar için vazgeçilmez bir kaynak olmuştur. Bu nedenle, yangın sonrası yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla doğanın tekrar hayata dönüşmesi sağlanacak ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılacaktır" ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Alabarda Orman İşletme Şefliği sınırları içertisinde yangın meydana gelmiş ve 231 hektarlık alan bu yangında zarar görerek küle dönmüştü. Devlet Demiryolları hattından çıkan orman yangını çevrede çok büyük zarara neden olmuştu.