Kütahya’da badem ağaçları çiçek açtı! Herkes ortaya çıkan manzaraya hayran oldu

Kütahya'da badem ağaçları yavaş yavaş havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açtı. Ortaya çıkan görüntüler herkesi kendine hayran bıraktı.
Kütahya’da badem ağaçları çiçek açtı! Herkes ortaya çıkan manzaraya hayran oldu

Bu yıl soğuk ve sert geçen kış sonrasında bahar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Havaların ısınması ile birlikte badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Ortaya resmen kartpostallık görüntüler çıktı.

Badem ağaçlarının çiçek açması ile birlikte arılar çiçeklerin üstünde resmen dans etmeye başladı. Badem ağaçlarının martın ikinci haftasından sonra yani son cemrenin düşmesi ile birlikte çiçek açtığı ifade ediliyor.

BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEKLENDİ

Kütahya'da badem ağaçları çiçek açtı, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Kütahya'da bu yıl sert geçen kışın ardından yerini güneş aldı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte, Hıdırlık ve Hisar bölgesinin eteklerindeki badem ağaçları beyaza büründü.

aw171209-04-min.jpg

ARILAR BADEM AĞAÇLARINA AKIN ETTİ

Arıların da açan badem çiçeklerinden bal toplamaya başladığı görüldü. Burcu Turan isimli vatandaş, soğuk geçen kışın ardından havaların ısınması ile birlikte badem ağaçlarının çiçek açmaya başladığını ifade etti.

BADEM AĞAÇLARININ ÇİÇEKLERİ YENİ UYANMAYA BAŞLADI

Önceki yıllar kış mevsimlerinin ılıman geçmesinden dolayı badem ağaçlarının Mart ayının ikinci yarısında doğru çiçek açtığını belirten Cavit Açan, "Bilindiği gibi, bu yıl kış ayı çok sert geçmedi. Bu sebeple badem ağaçlarının çiçekleri yeni yeni uyanmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda dondan dolayı çiçekler döküldü. Bu yıl çiçeklerin zamanında açması sanki bol mahsulün habercisi" diye konuştu.

Melih Algın isimli vatandaş ise, çiçek açan baden ağaçlarının güzelliğinden fotoğraf çekerek de istifade ettiklerini dile getirdi. Badem ağaçlarının çiçekleri ortaya iç açıcı görüntüler ortaya çıkardı. Fırsat bulan herkes hemen bu manzarayı izlemek için koştu.