Kütahya Gediz'de jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları start aldı

Kütahya Gediz'de yerleşim alanlarındaki riskleri belirlemek amacıyla yerel zemin etüt çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.
Kütahya Gediz'de jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları start aldı

Hem mevcut hem de yeni açılması planlanan yeni yerleşim alanlarındaki risk ve yerel zemin şartlarını belirlemek adına Kütahya Gediz'de Mikro Bölgeleme Etüt çalışmalarına başlandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını ifade etti.

Başkan Akçadurak yapmış olduğu açıklamasında tüm ilçede yer alan mevcut yerleşim yerleri ve yeni açılacak yerleşim yerleri için risk çalışması yapacaklarını ifade ederek oluşturulan senaryolar üzerinden ilerleyeceklerini söyledi. Yürütülen çalışmalar kapsamında depreme dayanıklı bir Kütahya inşa edilmesi amaçlanırken ekiplerin çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

KÜTAHYA GEDİZ'DE DEPREME HAZIRLIK BAŞLADI!

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, mevcut veya yeni açılacak yerleşim alanlarındaki tüm tehlikeleri belirlemek, yerel zemin ve tehlike şartlarının yansıtıldığı haritaların üretilmesi amacıyla Mikro Bölgeleme Etüt çalışmalarına başlandı.

gediz-1.jpg

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, "Yaşamış olduğumuz büyük depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca, özellikle fay hattı olan bölgelerde afet risklerini en aza indirmek amacıyla çalışmalar başlatıldı. Bu çerçevede ilçe merkezimizin tamamında, tüm tehlike ve riskleri dikkate alan senaryolar ile kentsel yenileme ve dönüşüm planlamasına girdi sağlayan Mikro Bölgeleme Etüt Raporu hazırlanmasına karar verildi.

gediz-2.jpg

Gediz’in bütüncül çalışması ilgili firma tarafından yapılacak olup sondaj çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmalar sonucunda İmar Planına esas Risk Azaltma Planlarında kullanılması suretiyle, afet risklerinin azaltılmasını, çağdaş şehircilik ilkelerini ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasının sağlanması hedeflenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremin ardından deprem riski yüksek olan iller arasında yer alan Kütahya'da da depreme hazırlık çalışmalarına hız verilmişti.