Kuşadası'nda fırtına sonrası temizlik çalışmaları başladı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün etkili olan şiddetli fırtına sonrası ekipler temizlik çalışmalarına başladı.
Kuşadası'nda fırtına sonrası temizlik çalışmaları başladı

Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava dalgasından en çok etkilenen illerin başında Aydın yer almıştı. Aydın'ın Kuşadası ilçesi dün gün boyunca şiddetli fırtınanın etkisi altında kalmıştı.

Fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken çok sayıda ağaçta şiddetli rüzgara dayanamayarak yıkılmıştı. Ekipler yaşanan olumsuz durumlara anlık müdahale ederken cadde ve sokaklarda bugün itibari ile temizlik çalışmaları başladı.

KUŞADASI BELEDİYESİ EKİPLERİ TEMİZLİĞE BAŞLADI!

Kuşadası Belediyesi kent genelinde etkili olan şiddetli sağanak ve fırtınada teyakkuza geçerek yaşanan tüm olumsuzluklara anında müdahale etti. Cadde ve sokaklar ekipler tarafından temizlendi. Rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar alınarak yollar sürücüler için güvenli bir hale getirildi.

ku.jpg

Kuşadası Belediyesi, kentte öğleden sonra başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak yağışın, günlük hayatı olumsuz etkilememesi için tüm birimleriyle seferber oldu.

kusaadasi-4.jpg

Sahaya inen Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Acil Müdahale ekipleri yağmur suyu hattı mazgallarında, yollarda ve yol kenarlarında biriken molozları temizledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yağıştan dolayı hasar gören yol ve kaldırımları onararak tıkanan yağmur suyu hatlarını açtı.

kusadasi-2.jpg

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar ile kopan dalları kaldırdı. Kuşadası Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları sayesinde sağanak yağış ve fırtına kent merkezinde ve ana arterlerde büyük bir olumsuzluğa yol açmadan atlatıldı.

Belediye ekipleri yapılan ihbarları yanıtlayarak ilçe genelinde temizlik çalışmalarını tamamladı. Kuşadasında alt yapının güçlendirilmesi nedeniyle büyük bir olumsuzluk yaşanmadığı ifade edildi.