Kahramanmaraş'ta yeni deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Kahramanmaraş'ta deprem olduğunu duyurdu. 9 Ocak 2024 Kahramanmaraş depreminin büyüklüğü kaç olarak açıklandı?
Kahramanmaraş'ta yeni deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması!

Türkiye'de deprem denildiğinde 6 Şubat 2023 tarihinden sonra akla ilk gelen il olan Kahramanmaraş'ta yeni bir deprem olduğu açıklandı. Depremde büyük acılar yaşayan kent olan Kahramanmaraş'ta son depreme ilişkin AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklama yapıldı. AFAD Deprem Dairesi'nin açıklamasında depreme dair teknik bilgiler yer aldı.

AFAD KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi'nin vermiş olduğu bilgilere göre saat 22:20'de Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Meydana gelen depremin büyüklüğünün 4,1 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin derinliği ise 6,97 km şeklinde açıklandı. AFAD Deprem Dairesi deprem sonrasında gelişmelerin yakından takip edildiğini de duyurdu.

deprem-haberi.jpg

OLUMSUZLUK BEKLENMİYOR

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde meydana gelen depremin ardından herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı merak ediliyor. AFAD tarafından verilen bilgilere göre bölgede etkili olan bu depremin herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermesi beklenmiyor. Vatandaşlardan da şu ana kadar yetkili birimlere olumsuz bir ihbar yapılmadı. Can ve mal kaybına neden olmayacak bu sarsıntının sadece kısa süreli bir panik yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

DEPREM UZMANLARI UYARMIŞTI!

6 Şubat depremleri ile bölgede çok büyük sismik hareketlilik meydana gelmişti. Gerçekleşen fay kırılmalarının 1 yıl sürecek artçı depremlere neden olacağı açıklanmıştı. Kahramanmaraş Nurhak depreminin de bu kapsamda bir artçı deprem olduğu tahmin ediliyor. Müstakil bir deprem olmayan bu son depremin olağan bir sarsıntı olduğu şeklinde açıklamalar yapılıyor. Deprem uzmanları büyük depremin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir deprem olma olasılığının bulunmadığını dile getirmiştiler.