Kabus yeniden geri geliyor! Hazırlığınızı yapın yarın akşam 18.00’e kadar sürecek

Sabah erken saatlerde önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre kabus resmen geri geliyor. Hazırlığınızı hemen yapmanız gerekiyor. Yarın akşam saat 18.00'e kadar etkili olacağı ifade edildi. İşte yapılan açıklama ve merak edilenler..
Kabus yeniden geri geliyor! Hazırlığınızı yapın yarın akşam 18.00’e kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde uyarılarını peş peşe sıraladı. Tüm Türkiye bahar havasına birden adapte olmuşken serin hava ve yağışlar ne yazık ki geri geliyor. Tatil planı yapanlara kötü haber MGM tarafından verildi.

6 Nisan güncel hava durumuna ilişkin merak edilen tüm detaylar ve yapılan açıklamaya ilişkin son detaylar haberimizde

UYARI YAPILDI

Meteoroloji uyarılarını özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri için yaptı. Çığ tehlikesi ve kar erimesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Bunun için ise, “Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” açıklaması yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-06-094754-min.png

HERKES HAZIR OLSUN

Bugünün hava durumuna ilişkin yapılan açıklamada ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan hariç), Güney Doğu Anadolu (Mardin hariç) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edildiği belirtildi. Bunun yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu için bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

HAVA SICAKLIĞINDA SON DURUM

Meteoroloji, hava durumunda hava sıcaklığına ilişkin son detayları da aktardı. Sıcaklıkların özellikle doğu ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağının tahmin edildiği belirtildi.Diğer yandan da rüzgarın, kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.