İzmir'de deprem! AFAD açıklama yaptı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak İzmir’de bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem kaç büyüklüğünde oldu ve nereleri etkiledi?
İzmir'de deprem! AFAD açıklama yaptı!

Türkiye'de orta şiddetli depremler ara vermeden devam ediyor. Sismik hareketlilik son günlerde en üst seviyeye yükseldi. Dün gece Bolu'da meydana gelirken depremin ardından bugün de İzmir'de bir deprem oldu. Gerçekleşen depreme dair AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak vatandaşları bilgilendirdi.

İZMİR'DE DEPREM OLDU!

AFAD Deprem Dairesi her zaman olduğu gibi yine meydana gelen deprem hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Bu kapsamda meydana gelen deprem İzmir'in Aliağa ilçesinin 7,44 km yakınlarında Ege Denizi'nde gerçekleşti. Depremin büyüklüğünün 4,2 olarak ölçüldüğü açıklandı. Bu deprem 9,18 km derinlikte olurken deprem sonrası gelişmelerin AFAD tarafından rakip edildiği bildirildi.

deprem.jpg

DEPREM NERELERİ ETKİLEDİ?

İzmir'de meydana gelen depremden İzmir ve ilçeleri ile çevre iller etkilendiler. Yüksek bir sarsıntının oluşmaması, bölge insanının bu büyüklükte depremlere artık alışkın olmaları gibi gerekçelerle deprem bir panik yaratmadı. İzmir'de yine de AFAD'ın herhangi bir olumsuzluk karşısında hazır durumda olduğu bildirildi. Depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olmasının beklenmediği de açıklandı.

İZMİR RİSKLİ!

Deprem uzmanları yaptıkları değerlendirmelerde İzmir'de deprem riskinin devam ettiğini belirtiyorlar. İzmir'de b eklenen kırılmanın henüz gerçekleşmediği belirtilirken bu kırılmanın olması durumunda olumsuz sonuçların ortaya çıkmasından endişe ediliyor. Bundan dolayı İzmir ve ilçelerinde deprem riski olan yapıların acilen dönüşmesi gerektiği şeklinde tavsiyeleri deprem uzmanları sık sık dile getiriyorlar. Deprem ile alakalı olarak İzmir'de çok uzak olmayan bir geçmişte ciddi yıkımlar meydana gelmişti.

deprem-001.jpg

Öte yandan Malatya Battalgazi'de de 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin de yıkıcı bir etkisinin olmayacağı tahmin ediliyor.