İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Manisa, Aydın için haber AKŞAM 18.00’DE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde il il uyarılarda bulundu. Aktarılan son dakika haberine göre başta İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Manisa ve Aydın olmak üzere pek çok il için hava durum tahminleri belli oldu. Açıklama akşam 18.00’de geldi.
İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Manisa, Aydın için haber AKŞAM 18.00’DE GELDİ

Bu akşam saat 18.00 civarında aktarılan son habere göre güncel hava durum tahminleri il il açıklandı. MGM’nin aktardığı haberin detaylarına göre yağışların görüleceği iller belli oldu. Bu gece saatlerinden yarın sabaha kadar geçerli olacak hava durumuna ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz (Amasya ve Çorum hariç), Marmara'nın doğusu, İstanbul, Antalya, Hatay ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak yağışlı, İç kesimlerde kar ve karla karışık yağmurlu geçeceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

ekran-goruntusu-2024-02-02-203717-min.png

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklığı ve rüzgar durumuna ilişkin son açıklamaları da yapan MGM, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağının altı çizildi. Bunun yanı sıra rüzgarın genel olarak kuzey ve batılı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesinin beklendiği ifade edildi.

Diğer çevre haberleri:

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Karın ne zaman yağacağı da merak konusu oldu. Uzmanların değerlendirmesine göre İstanbul'da deniz suyu sıcaklığı seviyesinin düşmesinden sonra İstanbul'a kar yağmasının beklendiği ifade edildi. Kar yağışı İstanbul'da Silivri bölgesine kadar gelip, İstanbul'a karla karışık yağmur ve yağmur olarak düşüyor. Bu sebeple vatandaşlar için yapılan açıklamada kar yağışının şubat ayının ikinci haftasında görülebileceği ifade ediliyor.