İngilizlerden korkutan İstanbul uyarısı! 7 büyüklüğünde deprem için yeni analiz!

İngilizlerden büyük İstanbul depremine dair oldukça çarpıcı bir analiz yapıldı. İstanbul’da beklenen büyük depremin gerçekleşme ihtimalinin arttığı ifade edilirken analizde bilim insanlarının görüşlerine yer verildi.
İngilizlerden korkutan İstanbul uyarısı! 7 büyüklüğünde deprem için yeni analiz!

Türkiye deprem gerçeğini en acımasız şekilde geçtiğimiz yıl 6 Şubat depremleri ile yaşamıştı. Kahramanmaraş depremleri toplamda 11 ili etkilemiş ve bu depremler asrın felaketi olarak adlandırılmıştı. Bu depremin ardından ise gözler İstanbul’a çevrilmişti. İstanbul’da çok uzun yıllardır büyük bir deprem olması bekleniyor. Bu büyük depreme dair İngilizlerden çok çarpıcı bir analiz çalışması yapıldı. Bu kayda değer analiz The Economist’te yayınlandı.

İSTANBUL FELAKETE HAZIRLANIYOR!

İstanbul depremine dair İngilizlerin yaptığı analizde dünyanın önemli metropollerinden birisi olan İstanbul’u büyük bir deprem felaketinin beklediği belirtildi. İstanbul’da yapı stokunun depreme karşı dayanıklı olmadığı belirtirken buna dair hazırlıkların henüz yeterli seviyede olmadığı kaydedildi. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da deprem olması halinde yıkımların çok büyük olacağının tahmin edildiğine dikkat çekiliyor.

DEPREM RİSKİ ARTTI!

Depremin ne zaman olabileceğine dair uzman görüşlerine yer verilirken ortaya çıkan kanı ise İstanbul’da deprem riskinin arttığını gösteriyor. Deprem uzmanlarının değerlendirmelerine göre 2030 yılına kadar İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı yüzde 60 seviyesini geçti. Bu da deprem riskinin arttığını net bir şekilde gösteriyor.

NACİ GÖRÜR DE UYARMIŞTI!

Türkiye’nin en önemli sismologlarından olan Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul depremine dair sık sık uyarılarda bulunuyor. İstanbul için 30 yıldır deprem beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara’da deprem riskinin olduğunu uzun yıllardır biliyoruz ve buna dair uyarıyoruz. Bugüne kadar yapılması gereken çalışmalar yapılmadı. Eğer yapılmış olsaydı bugün bir endişe duymayacaktık. Şimdi ise depremin olabildiğince en geç tarihte olması için dua edeceğiz. İstanbul’da riskli yapılan acilen dönüşmeli ve bu kent deprem güvenli bir kent haline getirilmeli. İstanbul depremi olduğunda bunun şiddeti bazı yerlerde 7,8 büyüklüğünü bulacak. Bu da çok büyük bir felaket demektir. Zamanımız kalmadı ve kaybeden bir saniyemiz bile yok. Hemen çalışmaları başlatmalıyız.” demişti.