İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için KIRMIZI ALARM yarın sabah 08.00’de başlayacak

İçişleri Bakanlığı'ndan akşam saatlerinde son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamasında 8 ilde şiddetli sağanak yağışın beklendiğini ifade ederek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Risk altındaki iller haberimizde!
İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için KIRMIZI ALARM yarın sabah 08.00’de başlayacak

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamasında başta Balıkesir olmak üzere pek çok ilimizde şiddetli sağanak yağış beklendiğini söyledi. Vatandaşları uyaran Yerlikaya, 8 il için sarı 1 il için de turuncu kodlu uyarı verildiğinin altını çizdi.

METEOROLOJİ DE UYARDI

Bir diğer uyarı da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geldi. MGM, yaptığı açıklamasında Balıkesir’de yarın öğleden sonra şiddetli sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Sabah saatlerinde başlayacak sağanak yağışa ilişkin ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa’daki vatandaşların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji, resmi web sitesinde bugüne ilişkin yaptığı hava durum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Sakarya ve Bilecik hariç) Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Bolu ile Ankara'nın kuzey, Çankırı'nın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır"

VALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA VAR

İçişleri Bakanı Yerlikaya X sosyal medya platformu üzerinden şu uyarı mesajını yayımladı:

“Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun”

geimsk6wsaaprco.jpg

İlginizi çekebilecek diğer çevre haberleri:

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Sarı ve turuncu kodlu uyarıların olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya Balıkesir için turuncu kodlu, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa illeri için de sarı kodlu uyarının yapıldığını duyurdu. Yağışların yarın etkisini göstereceğinin de altı çizildi!