Ege kıyısı sallandı! Muğla açıklarında deprem!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması ile deprem duyurusunda bulundu. Son deprem ne zaman, nerede oldu?
Ege kıyısı sallandı! Muğla açıklarında deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Türkiye ve çevresinin deprem riskinin büyük olduğu biliniyor. Buna dair sismik hareketliliğin devam ettiği bildirildi. Son olarak Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında bir deprem meydana geldiği açıklandı. Depremin Ege Denizi’nin içinde olduğu belirtilirken deprem sonrasına dair son durum hakkında da bilgi verildi.

AFAD AÇIKLADI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bilgilendirmede, merkez üssü Datça ilçesine 31.54 kilometre uzaklıktaki Ege Denizi'nde saat 16.33'te yerin 7 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası depremin merkez üssünde ve çevresinde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

DEPREM SONRASI DURUM

Deprem sonrası durum ile alakalı olarak da ayrıntılı açıklama yapıldı. Yine AFAD’ın bilgilendirmesine göre gerçekleşen deprem Muğla civarında Ege kıyılarında hafif bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşarken bu depremin herhangi bir yıkıcı etkisi bulunmayacağının altı çizildi.

DEPREM UZMANLARI BEKLENİYOR

Ege Denizi’nde aktif fay hatlarının olduğu ve bu fayların çok canlı oldukları biliniyor. Deprem uzmanları bu fay hatlarına ilişkin değerlendirmelerde sık sık bulunuyorlar. Bölgede orta büyüklükte depremler bilim insanlarınca makul karşılanırken büyük bir deprem beklentisi bulunmuyor. Son deprem ile alakalı olarak deprem uzmanlarının yeni değerlendirmeler yapmaları bekleniyor.