Deprem uzmanlarından ardı ardına uyarı! O bölgede 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem uzmanlarından çok kritik bir deprem uyarısı yapıldı. 7 büyüklüğünde deprem beklenen bölgeyi açıklayan uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini söylediler.
Deprem uzmanlarından ardı ardına uyarı! O bölgede 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Türkiye’de depremler olmaya devam ederken büyük depremlere ilişkin endişe de yaşanıyor. 6 Şubat Kahramanmaraş deprem felaketinin yıl dönümüne kısa bir süre kala bu sabah Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde AFAD Deprem Dairesi’nin bilgilendirmesine göre 4,3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin ardından Türkiye’nin iki önemli deprem uzmanından ardı ardına açıklamalar geldi.

DEPREM UZMANLARINDAN İKAZLAR

Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ile yine yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gerçekleşen Hakkari Yüksekova depreminin ardından açıklamalar yaptılar. Bu depremin ne anlama geldiğini açıklayan uzmanlar bölgede çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek şiddetli bir depreme işaret ettiler.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Hakkari Çukurca’da meydana gelen depremin çok kritik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Hakkari Çukurca’da 4,3 büyüklüğünde küçük bir deprem meydana geldi. Bu ortamın gerilmekte olduğunu bize gösteriyor. Bölgede gelecekte 7 büyüklüğünde bir deprem olacaktır. Ancak bunun zamanını ifade etmemiz çok güç. Bölgedeki insanlarımızın ve yetkililerimizin tedbirler konusunda hızla hareket etmeleri faydalı olacaktır.” dedi.

GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR

Türkiye’nin bir diğer deprem uzmanı olan Prof. Dr. Naci Görür ise yaptığı açıklamada, “Hakkari Çukurca’da deprem oldu. Deprem Bitlis – Zagros Bindirme Kuşağı’nın üstünde gerçekleşti. Daha önce de belirttiğim gibi bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus kesinlikle göz ardı edilmemelidir ve dikkatli olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bölgede sismik hareketlilik uzmanlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Olası bir büyük depremin gerçekleşme ihtimalinin altı çizilirken depremin zamanı açısından herhangi bir açıklama yapılamıyor. Depremin zamanını tespit edebilecek bir bilimsel disiplin olmadığından dolayı bilim insanları depreme karşı tedbirlerin alınmasını tavsiye ediyorlar.