Deprem uzmanından yıkıcı deprem uyarısı! 7'den büyük olacak, bu illeri vuracak!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Yer bilimi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal çok kritik bir deprem uyarısında bulundu.
Deprem uzmanından yıkıcı deprem uyarısı! 7'den büyük olacak, bu illeri vuracak!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Yer bilimi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı deprem açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlara ve yetkililere yeni bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Süleyman Pampal yeni deprem riskini açıkladı. Depremle yıkılan Hatay için yeni tehlikeyi açıklayan Prof. Dr. Süleyman Pampal bunun gerekçesini de belirtti.

HATAY'DA YIKICI BİR DEPREM DAHA!

Ölüdeniz Fayı’na dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Hatay’ın içinden geçip Kızıldeniz, Akabe Körfezi’ne kadar inen ve içerisinde Suriye, Lübnan ve İsrail’in de yer aldığı Ölüdeniz Fayı var. 6 Şubat depremleri ile bu fay Hatay Kırıkhan’a kadar kırıldı. Bahsettiğimiz coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay burasıdır. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak. Çünkü 6 Şubat depremleri ile beraber oraya stres yüklendi. O fay da kırılmaya başlarsa maalesef Hatay yeniden yıkıcı bir deprem ile karşı karşıya kalacak. Bu bilimsel bilgi ışığında Hatay yeniden inşa edilmelidir. Bu bahsettiğimiz depremler çok uzak değil ve yıkıcı olabilir. Bundan dolayı tedbirimizi almalıyız.” dedi.

DEPREMİN OLASI ŞİDDETİNİ AÇIKLADI!

Hatay’ı etkilemesi beklenen depremin büyüklüğüne de dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bahsettiğimiz fay 7-8 büyüklüğünde deprem üretebiliyor. Kırıldığı takdirde kesinlikle olacak deprem 7’den büyük olur. Tarihsel dönemde Hatay bu tür depremleri yaşadı. Milattan önce 70’li yıllarda deprem oldu ve 200-300 bin kişi öldü. Sonra 500’lü yıllarda oldu, sonra süreçte sürekli bu depremleri gördük.” ifadelerini kullandı.

DEPREM SADECE HATAY'I VURMAYACAK!

Olacak depremden sadece Hatay’ın etkilenmeyeceğini açıklayan Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Deprem olduğunda sadece Hatay yıkılmayacak. 6 Şubat depremlerinde 200 kilometreden fazla mesafedeki Adana’da 468 kişi öldü. Aynı şekilde yeni depremde İskenderun etkilenecek, Adana etkilenecek, Osmaniye etkilenecek. Bölgede çalışmalar buna göre yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.