Deprem uzmanından kritik uyarı! Büyük deprem için beklemeye geçildi!

Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni bir deprem açıklaması yaptı. Deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir deprem olabileceğine işaret etti.
Deprem uzmanından kritik uyarı! Büyük deprem için beklemeye geçildi!

Türkiye’de sismik hareketlilik büyük bir dikkatle takip ediliyor. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin yıl dönümüne kısa bir süre kalırken yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan çok kritik bir deprem değerlendirmesinde bulundu. Deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hem vatandaşlara hem de yetkililere seslendi.

BÜYÜN DEPREM OLMA İHTİMALİ KUVVETLENİYOR!

Depremin beklemede olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Depremden önce depremcikler kudurur ve sonrasında bir dinginlik başlar. Sonra da büyük deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem de o kadar büyük olur. Anadolu şu anda gerildi gerildi ve durdu. Beklemeye geçildi ve büyük bir deprem olma ihtimali kuvvetleniyor.” dedi.

DEPREM ÖNLEMLERİ UYARISI

Deprem önlemlerine dair de değerlendirme yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Depremler için günübirlik veya birkaç yıl öncesinden önlem alınamaz. Çok iyi yasa var, yönetmelik var ama para yoksa yapacak bir şey yoktur. Varlık sahipleri kendilerini bir şekilde kurtarırlar. Peki yoksullara kim el verecek? Sorun işte tam olarak burada yatıyor. Devletin kimsesizlerin kimsesi olması gerekir.

Deprem, Türkiye’nin değişmez gerçeğidir. Dün oldu ve yarın da olacak. Bunu değiştirebilecek ne imkanımız ne de gücümüz var. İnsanın kudretini aşıyor. Bunun için deprem sanayisi kurulmalı, bireysel ile devlet geliri artırılmalı. Çağdaş eğitim ile yüksek bir anlayışa ulaşılmalı. İç göç de önlenmeli ve nüfus denetlenmeli. Yasa ile yönetmeliklere uyulması sağlanmalı. Yoksa depremin adı ölüm olmaya devam eder. Bilim tek çaredir.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ TERCİHİNİ DEPREME GÖRE YAPMALI

Deprem konusunda vatandaşlara da büyük bir görev düştüğünü belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Deprem bilimciler bilgi ile yöntem üretir ve deprem için çözüm yolu gösterirler. Bununla beraber yapılması gerekenler konusunda uyarı yaparlar. Ancak onları yapacak olanlar deprem uzmanları değil siyasilerdir. Deprem önlemlerini vatandaşların oyları ile göreve gelen merkezi ve yerel yöneticiler alırlar veya almazlar. Vatandaşımız kendi geleceğini bu şekilde kurmaktadır. Bu olaya bu şekilde yaklaşılmalı ve tercihler de ona göre yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.