Deprem uzmanı yeni deprem beklenen illeri açıkladı!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli deprem beklediği fayları ve illeri açıkladı. Türkiye’nin hangi illerinde kaç büyüklüğünde depremler bekleniyor?
Deprem uzmanı yeni deprem beklenen illeri açıkladı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de yeni depremlere dair çok büyük bir merak yaşanırken uzman değerlendirmeleri de oldukça ilgi görüyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem felaketini 2 hafta öncesinden duyuran Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli yeni bir deprem değerlendirmesi yaparak deprem beklenen yerleri açıkladı. Serkan İçelli bu açıklamaları yapmasının hemen ardından bu sabah İzmir’de 5,1 büyüklüğünde bir deprem olması yapılan değerlendirmenin isabetini de ortaya koydu.

GEMLİK KÖRFEZİ’NDE DEPREM MUTLAKA OLACAK!

Gemlik Körfezi için deprem değerlendirmesi yapan Serkan İçelli, “Gemlik Körfezi’nde deprem gelecek. Bugün yarın değil. 6-6,5 aralığında bir deprem olacak. Bu deprem şu anda kendisini hazırlıyor. Bunu aklımızın bir köşesine yerleştirelim. Yapmamız gerekenler arabalarımıza battaniyelerimizi, yiyeceklerimizi tedbiren koymamız gerekiyor. Binalarımızı kontrol ettirmiş olmamız lazım. Bu deprem o bölgede çok büyük bir yıkım yapmayacak olsa da hasar verecektir.” dedi.

BALIKESİR’DE 7 BÜUÜKLÜĞÜNE VARABİLECEK DEPREM ÖNGÖRÜSÜ

Balıkesir için deprem potansiyelini değerlendiren Serkan İçelli, “Balıkesir – Gökçeada fayı var ve orada sismik bir boşluk olduğunu biliyoruz. Orada 7 büyüklüğüne varacak deprem üretme potansiyeli var. O deprem şimdi olmayacak, biraz daha zamanı var gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

HAKKARİ’DE DEPREM HAZIRLIĞI

Hakkari için de deprem uyarısı yapan Serkan İçelli, “Hakkari’de bir deprem hazırlığının olduğunu biliyoruz. 6-6,5 aralığında bir deprem yaşarsak sürpriz olmaz. Bunu da mutlaka bir kenara yazalım. Şirvan segmenti ile Hakkari segmenti arasında bir deprem meydana gelebilir. Biraz daha doğusuna gittiğimizde orada büyük bir deprem beklentimiz yok.” şeklinde konuştu.

ADANA, ADIYAMAN, MALATYA BÖLGESİ!

Deprem değerlendirmesine devam eden Serkan İçelli, “Adana, Adıyaman ve Malatya arasında 5 ile 5,8 büyüklükleri arasında depremler sürekli gelecek. Bunun kaçışı yok. Her iki ayda bir biz bu depremleri yaşayacağız. Bölgede binalarımız yorgun ama yıkıcı eşiklere varacak bir deprem olmayacak. Orada 7-7,5 büyüklüğünde deprem senaryoları çiziyorlar ama depremin hangi fayda olacağını bile söylemiyorlar. Biz fay fay depremin nerelerde olacağını söylüyoruz. Fay ismi vermeden sadece il ismi vererek deprem anlatılmaz.” dedi.

VAN İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL!

Van’da artçıların devam ettiğine dikkat çeken Serkan İçelli, “Van çevresinde deprem meselesi malum. Halen daha orada 7’lik depremin artçıları geliyor. Orada 5-5,5 büyüklüğündeki depremler hiç sürpriz değil.” ifadelerini kullandı.

İZMİR DEPREMİNİ BİLDİ!

İzmir’de bugün olan depremi depremin öncesinde bilen Serkan İçelli, “İzmir Körfezi’nde bir sıkışma olduğunu biliyoruz. Burada bir deprem yaşayacağız. 6 büyüklüğüne varacak bir deprem olabilir. Ancak karasal faylarda 5,5 büyüklüğün üzerine geçebilecek bir deprem tespitimiz yok.” şeklinde konuştu.

ÇORUM’DA SIKIŞMA VAR!

Çorum için de sıkışma olduğunu belirten Serkan İçelli, “Çorum – Sungurlu arasında bir Sungurlu fayımız var. Sungurlu fayı hafif hafif hareket ediyor. Burada 6 büyüklüğüne varacak bir sıkışmanın olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

AMASYA TOKAT ARASI DİKKAT!

Amasya ve Tokat arasındaki faya dikkat çeken Serkan İçelli, “Amasya Tokat arasında da bir fay var. Burada da bir sıkışma bulunuyor. Bu bölgede 6-6,5 aralığında bir deprem olabilir. Biz sıkışırsa, patlarsa, çatlarsa demeyeceğiz ve depreme karşı tedbirlerimizi alacağız.” dedi.