Deprem beklenen ili açıkladı! Naci Görür'den kırılmayan fay uyarısı!

Türkiye’nin en ünlü deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür bil il için daha yeni bir uyarı yaptı. Deprem olma potansiyeli yüksek ili açıklayan Prof. Dr. Naci Görür yerel yöneticilere de seslendi.
Deprem beklenen ili açıkladı! Naci Görür'den kırılmayan fay uyarısı!

Türkiye deprem gerçeği ile yaşamaya alışırken deprem uzmanlarından yeni değerlendirmeler ve uyarılar gelmeye devam ediyor. Ülkenin en ünlü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir deprem açıklaması yaptı. Bir etkinlik için Gaziantep’e giden Prof. Dr. Naci Görür burada yaptığı konuşmada dikkat çekici tespitlerde bulunarak daha önce söylenmeyen bir deprem gerçeğini açıkladı.

SÖYLENMEYEN FAYI AÇIKLADI

Gaziantep için deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Gaziantep’in deprem hattı asıl batısında Doğu Anadolu sınır fayı var ve o fay kırıldı. Ondan artık uzun süre herhangi bir tehdit gelmeyecek. Bu Gaziantep’te uzun süre deprem olmayacak anlamına gelmiyor. Gaziantep’e yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kolları var ve bunlar yüksek stresle karşı karşıya kaldılar.

Ölüdeniz Fayı’nın kollarında ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Kimi araştırmalara göre o faylarda deprem oluşturma periyotları 500 yıl deniliyor. Ancak buradaki en büyük sorun biz o fayda son deprem ne zaman olmuş bilmiyoruz. Bunu bilmediğimiz için çok kısa sürede de deprem olabilir, çok uzun sürede de olabilir. Biz her ihtimale karşı dikkatli olacağız ve Gaziantep’i deprem dirençli hale getirmeliyiz.” dedi.

MİKRO BÖLGELEME ÇALIŞMASI YAPILMALI!

Gaziantep’te belediye başkanlarına da uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Ben bir belediye başkanı olsam ilk yapacağım iş Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu çalışma ile Gaziantep mikro karelere bölünür. Kayaların dirençleri incelenir, jeolojik olarak yaklaşılır. Bunları incelemeden siz Gaziantep’i deprem dirençli bir kent yapamazsınız. Deprem sırasında Gaziantep’in neresi daha hızlı sallanıyor, neresi daha az sallanıyor bunu bilmeniz gerekir. Bunu bilirseniz kent planlamasını daha sağlıklı bir şekilde yaparsınız.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde en çok etkilenen illerden birisi olmuştu. Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde büyük yıkımlar gerçekleşmişti.