Denizli'de sondaj patlamasına soruşturma başlatıldı!

Günlerdir tartışılan Denizli’deki sondaj kuyusunun patlaması ve oradan çıkan gazlarla çevrenin kirlendiği iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
Denizli'de sondaj patlamasına soruşturma başlatıldı!

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Sarayköy ilçesinde jeotermal sahasında yapılan sondaj çalışması sırasında açılmaya çalışılan sondaj kuyusunda patlama meydana gelmişti. Bu patlama ile beraber yer altında oluşan basınç ile beraber su ile birlikte gazların da açığa çıkıp havaya karıştığı iddia edilmişti.

Oldukça tartışılan ve sosyal medyada gündem olan bu gelişme üzerine 10 gün sonra Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapılarak olayla alakalı olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturmanın Çevrenin Taksirle Kirletilmesi suçundan başlatıldığı ve ilgili özel şirketin olaya dair kusurunun olup olmadığı soruşturulacak.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI!

Konuyla ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada; “29 Nisan 2024 günü Sarayköy ilçesine bağlı Gerali Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından jeotermal sahasından sondaj kuyusu açma işlemi esnasında 1200-1250 metre derinliğinde jeotermal kaynağa ulaşılması ile yeraltında oluşan basınç ile beraber su içerisinde bulunan gazların açığa çıktığı ve havaya dağıldığı olayla ilgili olarak Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Çevrenin Taksirle Kirletilmesi suçundan soruşturma başlatılmış olup soruşturma halen devam etmektedir” denildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında sondaj kuyusunun bulunduğu alanda inceleme yapılacak. Uzman incelemeleri ile beraber olayda kusurlu bir işlem yapılıp yapılmadığı tespit edilecek. Bunun üzerine Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı olayda suç unsurunun oluşup oluşmamasına göre iddianame hazırlayarak yetkili mahkemeye gönderecek. Adli süreç ise onun ardından tam olarak başlatılmış olacak.