Denizli’de kuzugöbeği bu yıl yüzünü erken gösterdi

Denizli’de kuzugöbeği olarak bilinen kültür mantarı bu yıl yüzünü erken gösterdi. Havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve peşinden gelen bahar yağışları kuzugöbeğinde sezonun erkenden başlamasına neden oldu.
Denizli’de kuzugöbeği bu yıl yüzünü erken gösterdi

Havalar bu yıl Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretti. Durum böyle olunca Denizli’de kuzugöbeği kültür mantarı için sezon erkenden açılmış oldu.

Yağışlardan sonra daha sık belirmeye başlayan kuzugöbeği mantarı hem taze hem de kurutulmuş olarak da tüketilebiliyor.

YURT DIŞINA DA İHRAÇ EDİLİYOR

Her yıl bahar aylarında, özellikle meşe ve çam ormanlarında yetişen kuzugöbeği mantarı, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve son dönemde düşen bahar yağmurları sonucunda doğada daha erken görülmeye başlandı. Özellikle yağışlar sonrası daha sık rastlanılan kuzugöbeği mantarı, taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak da tüketilebiliyor. Kuzugöbeğini toplayabilmek için seferber olan vatandaşlar, gün içerisinde saatlerce devam eden bir mesai içerisinde yer alıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kuzugöbeği, yurt dışına da ihraç ediliyor.

aw166181-02.jpg

“KENDİLİĞİNDEN YETİŞTİĞİ İÇİN ŞİFALI OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Buldan’da çam ağaçlarının yoğun olduğu ormanlık bölgelerde kendiliğinden yetişen ve doğanın bir hediyesi olduğuna inanılan kuzugöbeğinin ayrı bir lezzeti olduğunu dile getiren lise öğrencisi Ali Şahin, “Derslerimden arta kalan zamanda doğada vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çocuk yaşlardan itibaren kendimin belirlediği ormanlık alanda kuzugöbeği topluyorum. Bu yıl kuzugöbeği hem erken görülmeye başladı hem de oldukça iri. Genellikle çam ağaçlarının altında ve çalılık yerlerde yetişiyor. Yemesi çok keyifli ve kendiliğinden yetiştiği için şifalı olduğu söyleniyor” dedi.

Denizli’de kuzugöbeği mantarı sezonunun erken açılması bölgedeki vatandaşların yüzünü güldürdü.