Denizli PAÜ’de 7,5 şiddetindeki deprem simülasyonla canlandırıldı

Deprem ne yazık ki ülkemizin en acı gerçeklerinin başında yer alıyoruz. Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi bünyesinde bir simülatör canlandırıldı. 7,5 büyüklüğünde bir bu simülatörde canlandırıldı.
Denizli PAÜ’de 7,5 şiddetindeki deprem simülasyonla canlandırıldı

Yapılan çalışmada Şemsettin Terzioğlu Deprem Bilimi ve Mühendisliği Laboratuvarında deprem simülasyonu düzenlendi. Deprem için farkındalık yaratılmaya sağlandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yaptığı açıklamasında depremle yaşanmasının öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

aw136619-04.jpg

KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ ANISINA DÜZENLENDİ

PAÜ Şemsettin Terzioğlu Deprem Bilimi ve Mühendisliği Laboratuvarında deprem simülasyonu ile farkındalık ve bilinçlendirme eğitimi verildi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri anısına düzenlenen eğitim, Zahide Kaynak Dinçer Ortaokulundan gelen öğrencilere Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar tarafından gerçekleştirildi. 6 Şubat depremlerinde vefat eden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile başlayan etkinliğe PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

aw136619-05.jpg

“HALA DEPREM BÖLGESİNE GİTMEKTELER”

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek açılış konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Ağdağ, “Ülkemiz 1999 yılında büyük bir deprem yaşadı, yakın zamanda sizlerin de ileride hatırlayacağınız geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşadığımız depremleri yaşadı. Çok fazla sayıda can kaybettik. Dolayısı ile bu konuda ülke olarak uyanık olmak durumundayız. İnşaat mühendisliği olarak depremle mücadele adına çalışmalar yapıyoruz. 6 Şubat depremlerinden sonra yapılan binaların yapımı ile ilgili olarak da hem jeoloji mühendisliği bölümünden hocalarımız hem de inşaat mühendisliği bölümünden hocalarımız sürekli deprem bölgesindeki on ile gittiler hala da gitmekteler. Temel amacımız, Türkiye deprem bilincinde olan bir ülke olmalı ve bu bilince sahip olduktan sonra da depreme dayanıklı sağlam binalar yapmalı. Sizler de bu öğrencilik döneminizden itibaren bu konudan haberdar olarak, bu konularda fikir sahibi olarak yetişecek olmanız bizler için çok önemli” dedi.

Öğrenciler, düzenlenen eğitimin çok faydalı olduğunu ve merak ettikleri sorulara yanıt bulabildiklerini söyledi.