Dedikleri bir bir çıkan deprem uzmanı Naci Görür DEPREMİN BEKLENDİĞİ 7 ili açıkladı

Deprem, ülkemizin en acı gerçeklerinin başında geliyor. Daha önce yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve vatandaşların artık yakından takip ettiği bir isim haline gelen Deprem Uzmanı Naci Görür'den deprem açıklaması geldi. 7 ili tek tek sıraladı!
Dedikleri bir bir çıkan deprem uzmanı Naci Görür DEPREMİN BEKLENDİĞİ 7 ili açıkladı

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için vatandaşları yine uyardı. Fay hatları hakkında önemli bilgilendirmeler yapan Görür, deprem olabilecek 7 yeri sıralayarak, “Tehlike oralarda arttı” dedi.

Görür, Halk TV’deki canlı yayına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan uzman isim, Güneydoğu bölgesi için 2 tehlikenin Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros bindirme kuşağı olduğunu belirtti. Özellikle Kahramanmaraş 6 Şubat depremleri ile Arap Levhası’nın kuzeyine doğru bir ilerleme olduğunu ifade eden Görür, “Kendisi ile Avrasya Levhası arasında Doğu Anadolu'yu sıkıştırdı" dedi.

RİSK ALTINDAKİ İLLER

Deprem riski altında olan illeri sıralayan Görür, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Şanlıurfa, Şırnak ve Gaziantep illerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu hareketleri yapan Doğu Anadolu Fayı ile Ölüdeniz Fayı'dır" ifadelerini kullanan Görür, "Bingöl Karlıova'dan Kahramanmaraş'tan Hatay'a kadar giden hattır. Asıl orayı oluşturan bu. Dolasıyla bu Adıyaman ve Diyarbakır'a, Hakkari'ye özgü bir fay sisteminin veya tehlike hattının çalışması değil. Aksine tehlike oralarda arttı”

TEHLİKE ORALARDA ARTTI

Deprem uzmanı yaptığı açıklamasında tehlikenin arttığı yerleri sıralayarak, “Dolasıyla bu Adıyaman ve Diyarbakır'a, Hakkari'ye özgü bir fay sisteminin veya tehlike hattının çalışması değil. Aksine tehlike oralarda arttı. Adıyaman, Diyarbakır ve Hakkari kendilerini birinci derecede tehdit eden bindirme kuşağına bağlı bir tehlikeye maruz kalmadılar. Doğu Anadolu Fayı'nın kırılması sonucu etkilendiler” ifadesini kullandı.

DAF’a yakın olan bölgelerin daha fazla etkilendiğini ifade eden Görür, bu hattın hep aktif olduğunu ve deprem ürettiği zaman da deprem bindirmeyi daha tehlikeli hale getirdiğini söyledi.