Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Uşak Eşme’de acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Uşak’ın Eşme ilçesinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını sağlayacak karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Uşak Eşme’de acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Uşak’ı ilgilendiren bir Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile Uşak Eşme’de acele kamulaştırma yapılacak. Acele kamulaştırma işleminin Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için yapılacağı bildirildi.

DOĞAL GAZ PROJESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karara göre Eşme İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu Proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların acele kamulaştırılmalarına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemi mülkiyet şeklinde veya daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle yapılabilecek.

resmi-gazete-1.jpg

resmi-gazete-2.jpg

BOTAŞ’A YETKİ VERİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uşak Eşme’de yapılacak olan acele kamulaştırma işlemi için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü’nü yetkilendirdi. Belirlenen taşınmazlar BOTAŞ tarafından acele kamulaştırılacaklar. Yapılacak olan bu kamulaştırma işlemi için vatandaşların mülkiyetinde olan taşınmazlar karşılığında kendilerine kamulaştırma bedeli de belirlenerek ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından acele kamulaştırma kararları zaman zaman alınabiliyor. Normal kamulaştırma işlemi yapıldığında bu işlemin tamamlanması uzun bir süre alabildiği için acele kamulaştırma yolu tercih ediliyor. Böylece yapılacak olan projelerin aksaması engellenerek hızlı bir şekilde bitirilmeleri sağlanıyor. Bu işlemden taşınmazları acele kamulaştırılan vatandaşlar herhangi bir şekilde zarar etmiyorlar.