Cemre düşme tarihleri 2024! İlk cemre ne zaman nereye düşecek?

Cemre düşme tarihleri beli oldu! Son haftalarda havaların hızlı bir şekilde düşmesi sonrasında pek çok kişi cemre düşme tarihlerini araştırmaya başladı. İlk cemre ne zaman nereye düşecek? Cemre düşme sıralaması ve merak edilenler haberimizde
Cemre düşme tarihleri 2024! İlk cemre ne zaman nereye düşecek?

Cemreler sıra ile düşüyor. Soğuk havalardan sonra aslında baharın müjdeleyicileri olarak tanımlanan cemrelerin ne zaman düşeceği araştırılıyor. Kıştan bahar mevsimlerine geçişi simgeleyen cemreler ne zaman düşecek? İlk cemre düşme tarihi ne?

CEMRE NEDİR?

2024 cemre düşme tarihi sıkça araştırılan konular arasında yerini alıyor. Isınmanın müjdeleyicisi olarak görülen cemreler ilk olarak havaya, daha sonra suya ve toprağa düşecek. Toprağa düşen son cemreden sonra havalar resmen ısınmaya başlayacak. Bahar mevsimi kapımızı çalacak!

2024 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Cemre düşme tarihleri belli oldu. Aslında toplumun inanışına göre ilk cemre kasım ayının başlamasından sonra düşüyor. Kasım ayının üzerine sayılan 100 günden sonra 5. günde ilk cemre düşüyor.

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Halktaki bu inanışa göre cemreler bir hafta ara ile önce havaya sonra suya ve en son toprağa düşecek. İşte ortalama cemre düşme tarihleri 2024:

İlk cemre düşme tarihi: (Havaya): 19-20 Şubat 2024

İkinci cemre düşme tarihi: (Suya): 26-27 Şubat 2024

Üçüncü cemre düşme tarihi: (Toprağa): 5-6 Mart 2024

Cemre düşmesi aynı zamanda baharın, nevruzun simgesi olarak da tanımlanıyor. Cemrenin düşmesi ile havalar ısınmaya başlayacağı için hayvancılıkla uğraşan ve soğuk havalarda hayvanlarını dışarıya çıkarmayan kişiler için de oldukça önemli olduğu biliniyor.