Çanakkale’deki depremin altında yatan korkunç gerçek ortaya çıktı!

Ülkemizin pek çok noktasında her gün büyüklükleri değişkenlik gösteren pek çok deprem meydana geliyor. Özellikle dün Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana gelen 4,6 şiddetindeki depremin neden olduğu ortaya çıktı! İşte uzmanların açıklaması..
Çanakkale’deki depremin altında yatan korkunç gerçek ortaya çıktı!

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale’de dün öğleden sonra meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Uzman isim depremin bölgede yüzey kırığı oluşturacak kadar büyük bir deprem olmadığını belirtti.

Ancak depremin sebebinin bölgedeki stres birikiminin olduğunu ifade eden Görür, “Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır" dedi.

ÇANAKKALE MERKEZLİ DEPREMİ ÇOK SAYIDA İL HİSSETTİ

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre dün öğleden sonra Çanakkale Biga ilçesi merkez üslü 4,6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Çevre illerin büyük bir kısmının hissettiği depreme ilişkin vatandaşlar uzmanların açıklamalarını yakından takip etmeye başladı. Naci Görür de konuya ilişkin X sosyal medya hesabı üzerinden önemli değerlendirmelerde bulundu.

NACİ GÖRÜR: “STRES BİRİKİMİ BELİRTİSİ”

Görür, yaptığı açıklamasında Çanakkale’deki 4,6 şiddetindeki depremin stres birikimi belirtileri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır. Sevgiyle”

ekran-goruntusu-2024-02-28-113916.png

İlginizi çekebilecek diğer deprem haberleri:

KANDİLLİ DE AÇIKLAMIŞTI

AFAD'dan kısa bir süre sonra da Kandilli de Çanakkale merkezli depremin verilerini paylaştı. Kandilli Rasathanesi'ne göre depremin merkez üssünün Beypınar Lapseki olduğunu belirtti. Şiddetinin ise 4,5 olarak öldüldüğüğ depremin derinliği 7 km olarak kayıtlara geçmişti. Kandilli’nin açıklamasına göre dün ÇAnakalle’deki deprem sonrasında bölgede şu saate kadar tam 31 deprem kaydedildi.