Çanakkale'de korkutan deprem! AFAD açıkladı, İstanbul da sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre yeni bir deprem oldu. Depremin Çanakkale'de olduğu açıklanırken sarsıntıyı İstanbul'da da vatandaşlar net şekilde hissettiler.
Çanakkale'de korkutan deprem! AFAD açıkladı, İstanbul da sallandı!

Türkiye'de deprem ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Kısa bir süre önce yeni bir deprem daha meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak yeni depreme dair son durum hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Deprem nerede oldu, büyüklüğü kaç ölçüldü, nerelerde hissedildi?

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bu akşam saat 21:38'de yeni bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 4,9 olarak ölçüldüğü açıklanırken merkez üssünün Çanakkale'nin Yenice ilçesi olduğu bildirildi. Deprem 10,44 km derinlikte gerçekleşirken etki alanının çok büyük olduğu belirtildi.

afad.jpg

İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ!

Depremin merkez üssü her ne kadar Çanakkale olarak açıklanmış olsa da etki alanı oldukça geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Depremi İstanbul'da vatandaşlar net bir şekilde hissedip kısa süreli bir panik yaşadılar. Özellikle İstanbul'da Avrupa Yakası'nda bulunan ilçelerde sarsıntı meydana geldi. İstanbul'un yanında deprem Balıkesir, Bursa, Tekirdağ gibi illerden de hissedildi.

NE ANLAMA GELİYOR?

Depremin meydana geldiği bölgede orta büyüklükte sarsıntılar olağan olarak görülüyor. Depremin meydana getirdiği kısa süreli paniğin ardından insanlar deprem uzmanlarının görüşlerini merak etmeye başladılar. Son depreme ilişkin deprem uzmanları henüz herhangi bir açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirmediler.

Öte yandan Çanakkale Yenice'de gerçekleşen orta şiddetli depremin herhangi bir yıkıma, can ve mal kaybına neden olması beklenmiyor. Şu ana kadar da vatandaşlardan bu yönde resmi kurumlara yapılan olumsuz ihbar veya ihbarlar bulunmuyor.