Çanakkale depremi sonrasında ACİL AÇIKLADI 7,4 şiddetine kadar deprem uyarısı

Dün akşam saatlerinde Çanakkale merkezli deprem İstanbul başta olmak üzere Balıkesir Bursa ve diğer çevre illerin tamamında hissedildi. 4,9 şiddetindeki deprem sonrasında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama geldi.
Çanakkale depremi sonrasında ACİL AÇIKLADI 7,4 şiddetine kadar deprem uyarısı

Ercan, yaptığı açıklamasında Çanakkale’deki 4,9 şiddetindeki depremin aslında 4,8 ile 7,4 arasındaki bir depreme gebe olabileceğini ifade ederek, “'Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu'daki 4,9'luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık 6,8 ile 7,4 arasında bir depreme gebedir'' dedi.

AHMET ERCAN UYARDI

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ahmet Ercan, “Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice'ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu'na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur” ifadelerini kullandı.

4,9'LUK DEPREM BURADA BİRİKEN GERGİNLİĞİN BELİRTİSİ

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken deprem uzmanı deprem boşluğu olduğunu ifade ettiği Yenice, Kalkım ve Altınoluk bölgesi için de "Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu'da, 14 km'lik odakta M4,9'luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir" açıklamasını yaptı.

Depremde Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir vatanda camdan atlayarak ağır yaralanmış, hayatını kaybetmişti.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam saat 21.38’de Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 4,9 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Yerin 10,44 km derinliği altında meydana gelen deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa gibi çevre illerin neredeyse tamamında hissedilmişti.

Kandilli’nin verilerine göre de depremin şiddeti 4,9 olup, derinliği 14,2 km şeklindeydi. Merkez üssünün Çanakkale Karasu Yenice olduğu açıklandı.