Bu akşam saat 18.00’den sonra tamamen değişiyor! Uşak Aydın Kütahya Manisa Denizli hazır ol

Vatandaşların her gün araştırmaya devam ettiği günlük hava durumunda önemli bir değişiklik yaşanıyor! Aktarılan son habere göre bu akşam saat 18.00'den sonra tamamen değişiyor! Güncel sıcaklıklar ve Meteoroloji'nin açıklamasına ilişkin merak edilenler..
Bu akşam saat 18.00’den sonra tamamen değişiyor! Uşak Aydın Kütahya Manisa Denizli hazır ol

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında yağışlı havanın bu akşam saat 18.00’den sonra yurdu terk edeceğini belirtti. Ancak sabah ve gece saatlerinde yer yer don, sis ve buzlanma olayı bekleniyor. Bu sebeple dışarıya çıkacak vatandaşların da dikkatli olması gerekiyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Açıklama Meteoroloji’nin resmi web sitesi üzerinden yapıldı. MGM, güncel hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-goruntusu-2024-03-10-090646-min.png

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Kışın soğuğundan yazın sıcağına geçmek isteyen vatandaşlar hava sıcaklıklarının da nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji’nden alınan son verilere göre ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde sıcaklıkların 1-3 derece arasında artış göstereceğini diğer yerlerde de önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edildi.

Aynı zamanda rüzgarın da kuzey yönlerden ara sıra orta kuvvette esebileceği belirtildi. Meteoroloji Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsü ile kaplı olduğu için çığ tehlikesinin olabileceğinin de altını çizdi.